Lehet-e félbeszakítani, majd 3 óra múlva folytatni a csirkecomb sütését? (tudásbázis)
11. 949c31f8b9 (válaszként erre: 9. - Zebracsikó)
2011. jan. 21. 07:35
Hasonló a töltött csirkuszom de én csak vízbe áztatom a zsömit vagy kenyeret és nem teszek bele gombát,hanem zöldségzöldjét nagyon apróra darabolom és rádobom az utolsó pillanatba a hagymás májas keverékre.A combikat nem árt fogpiszkálóval összetűzni mert a töltelék kijöhet.ami kimarad pogikat csinálok belőle megsütöd a csirke mellett vagy külön olajban.
10. rinike (válaszként erre: 9. - Zebracsikó)
2011. jan. 21. 07:32
Köszönöm a receptet, kipróbálom majd, mert még gombával nem csináltam. Sajnos azonban most nem próbálhatom ki, mert a fiam utálja a gombát, és sima töltött csirkecomb, ahogyan én szoktam, meg nem régen volt. A férjem viszont szereti a gombát, majd neki valamilyen napjára megcsinálom ezt a receptet.
9. zebracsikó (válaszként erre: 4. - Rinike)
2011. jan. 21. 07:14
a tölteléket én így csinálom:
egy zsemlét vagy szelet kenyxeret tejbe áztatok,
egy fej hagymát olajon megpirítok,
a kacsa vagy csirkemájat (kb.25 dkg)elkaparom,
kb. 30 dkg gombát (én shitakee-t szeretem, de jó csiperke is) a hagymra dobok, átpirítom, rádobom a májat, fűszerezem: majoranna, só, bors, (+valami fűszerkeverék)
pár percig kevergetem
majd belekverek egy tojást, a beáztatott-kinyomott zsemlét
ezt töltöm jó vastagon a csirkecomb bőre alá
általában marad ki belőle, ezt a tepsi szélébe teszem, kb 3 cm vastagon.
és először fólia alatt, majd a végén,hogy pőiros legyen , anélkül sütöm.
8. andi6020 (válaszként erre: 1. - Rinike)
2011. jan. 21. 07:10
persze
7. zebracsikó (válaszként erre: 4. - Rinike)
2011. jan. 21. 07:09
csinálj töltött csirkecombot
6. rinike
2011. jan. 21. 07:04
Jó úgy, hogy az alufóliát még rajtahagyom egy kicsit még a visszakapcsoláskor is?
5. kevian
2011. jan. 21. 07:02
Persze, hogy lehet, semmi baja nem lesz.
4. rinike (válaszként erre: 2. - 949c31f8b9)
2011. jan. 21. 06:59
Örülnék, ha így lenne. Esetleg örülnék valamilyen jól bevált receptnek is, amivel izgalmasabb, és szülinaphoz illőbb lenne a csirkecombom. :-)
3. rinike
2011. jan. 21. 06:58
A fiam holnap lesz 18 éves, ünnepi ebédre jön hozzánk a családom. A fiamnak 11 órától délután 1-ig meccse van, szeretném megnézni. Kb. fél 2-re érnénk haza, de 2-ra már jön mindenki. Frissen szeretném tálalni a csirkecombot, nem pedig mikrózva-melegítve. Arra gondoltam, hogy reggel alufólia alatt ahogy szoktam, megpárolom, 10-kor lekapcsolom, és fél kettőkör visszakapcsolom, amikor visszamelegedett a sütő, akkor veszem le az alufóliát, és akkor már csak pirítom. Próbálta már valaki, hogy félbeszakítja a sütést? Milyen eredményt fogok kapni?
2. 949c31f8b9
2011. jan. 21. 06:55
Nyugodtan.:)Semmi baja nem lesz ugyanúgy megsül.
1. rinike
2011. jan. 21. 06:54
Lehet-e félbeszakítani, majd 3 óra múlva folytatni a csirkecomb sütését?
További ajánlott fórumok:
- Azért nem akarja folytatni velem a kapcsolatot a párom, mert én doktor vagyok (jogász), és neki csak középfokú végzettsége van
- Meddig lehet ezt így folytatni?
- Ha egy kapcsolatból kiveszik az egymás iránti tisztelet, onnantól nem érdemes folytatni. Ti mit gondoltok erről?
- El tudsz -e képzelni olyan élethelyzetet, amikor már lehet nem szeretnéd folytatni az életet?
- Lelkizős vagyok, és a férfiakkal nem tudok mély beszélgetést folytatni
- Hogyan lehet(ne) folytatni elutasítás után egy barátságot?