Lehet-e egy kismamának alkoholt inni? (beszélgetés)
Sziasztok!!!
Kérdésem lenne.. Én egy férj vagyok csak, de hol a fenében lehet kapni alkoholmentes barna sört????? Ezer felé nézegettem, de mindenhonnan elutasítást kaptam...
Amúgy meg a témával kapcsolatban az a véleményem, ami többeknek is itt fenn, egy kismama a 9 hónap alatt NE igyon semmilyen alkoholt. nem igaz, hogy 9 hónapot nem lehet kibírni..... vagy akkor ha inni akar, ne vállaljon gyereket.
Egy kortyot sem. A feleségem szereti a finom pezsgőt és a vöröbort is, de egyik terhessége alatt sem ivott egyetlen egy kortyot sem. Megálta. Most szoptatás alatt sem. Aki ezt nem tudja megállni.....
Sziasztok!
16 napja késik a menstruációm. 2 teszt negatív lett. Múlt héten elég sok alkoholt ittam. Lehet ez rossz hatással a babára, ha terhes lennék? Egyszeri alkalom is okozhat kárt a magzatban?
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne:
Körülbelül 3-4 hetes terhes vagyok. Azon a héten, amikor meg kellett volna jönni a menstruációmnak összesen 3 dl bort fogyasztottam, előtte és azóta sem. Az lenne a kérdésem, hogy okozhat-e bajt a picinek?
Előre is köszi
Egyáltalán nem mindegy, hogy valaki néha megiszik 1 pohár bort, vagy rendszeresebben több pohárral. Én havonta 2-3 alkalommal pár korty vörösbort ittam, egyszer meg beledugtam a nyelvem hegyét a pálinkáspohárba. Viszont 1 korty koffeintartalmú italt sem ittam, igaz, előtte sem, mert nem szeretem. A cigit is abbahagytam előtte 2 évvel.
Kedvenc ételeim közé tartozik: tatárbeefsteak, véres bélszín, lágysajtok... Persze nem ettem belőlük, de úgy kívántam, hogy a falat kapartam néha.Néha bekaptam 1-1 falat sajtot.
Nekem megengedi az orvos a vörösbort, de csak ritkán, kis mennyiségben (fél-1 deci, nagyon maximum).
A terhességem elején, ha alkalom volt (szülinap, ünneplés stb) még megengedtem magamnak egy fél ujjnyi vörösbort a pohár alján, de figyelem a testem jelzéseit és egy ideje nem kívánom. Így stop az alkoholnak, még lightos formában is.
Ez így van! Most már egyre nyíltabban vállalják a szülészek is, a nem rendszeres és kis mennyiségű alkoholnak ugyanis izomlazító hatása van.
Bármilyen hihetetlen, a fenyegető koraszülés egyik legjobb kezelési módjamég mindig az alkoholos infúzió bekötése.
állítólag egy pohár vörösbort a terhesség alatt néhány alkalommal nemhogy megengedett, de kívánatos is.
Szoptatásnál meg barnasör.
Nem is értem ez hogyan merülhet fel. No pia, No cigi. És még igy sem lehetsz biztos benne, hogy nem lesz semmi baj.
Bár az esetek többségében nincs is!
További ajánlott fórumok:
- Ha buliba megyek és közben még szoptatok, lehet-e bizonyos mennyiségű alkoholt fogyasztani?
- Gyógyerre alkoholt tilos inni vagy hogy is van ez?
- Egy frissen szült kismamának milyen folyadékot lehet bevinni a kórházba, ami nem árt a babának?
- Én vagyok a bunkó, mert nem akarok egyáltalán alkoholt inni azért, mert születésnapom van?
- Céges rendezvényen alkoholt inni vagy nem inni?
- Van itt olyan aki Stimuloton-t szed? Tényleg nem lehet semmilyen alkoholt inni rá?