Legszebb hely, ahol jártál Magyarországon? (beszélgetés)
Nyíregyháza, Gyula, Kecskemét, Pécs, bár ezt úgy írom, hogy egy-két vidéki nagyváros sajnos még kimaradt nálam.
A táj szinte mindenütt szép, de személy szerint jobban szeretem a hegyekkel, erdőkkel teli környezetet.
Az is jó hely,
Ott is szoktam horgászni,
Sok szép helyen jártam már, nehezen tudnék választani.
Ha szeretsz túrázni, bírod a gyaloglást, látogass el a Tapolcai-medencébe. A Balaton-felvidék leglátványosabb tájegysége, körbeölelik a vulkanikus bazalthegyek. Az emblematikus Badacsony, a Balaton váraként is ismert, idilli Szigliget, a Szent György-hegy bazaltorgonái, a várrommal koronázott Csobánc, a könnyű, rövid túrával meghódítható, parádés kilátást nyújtó Gulács és a Tóti-hegy, a Balaton északi partjának jellegzetes sziluettjét adó hegycsúcsai.
A medence központja Tapolca is megér egy kitérőt, tavasbarlangja igazi unikum, de a központjában lévő, csodálatos Malom-tó is elragadóan szép.
Ha elfáradtál a hegyi-túrázásban, keress egy jó kis kocsmát Badacsonyban, ahol megkóstolhatod a badacsonyi muskotályos borocskát, amivel elkíséred a finom sült halat. Ne hagyd ki, soha vissza nem térő lehetőség!
Gyönyörű kilátás a Balatonra, jó levegő, egészséges mozgás, felejthetetlen élmények sokasága, ha jól szervezed meg a kirándulásodat.
Bocsánat, de nem wicceskedni akartam Hegyeshalommal.
a hetvenes évek végén éles lőszerrel lőttek rád ha kirándulni akartál a kerítés másik oldalán.
ezért a legszebb hely szerintem...
További ajánlott fórumok:
- Mi a legszebb hely, ahol valaha is jártál?
- Szerintetek szakdolgozathoz melyik a jobb téma? Az egy magyarországi borvidék turizmusának bemutatása vagy pedig a viziturizmus helyzete?
- Szerinted mi Magyarország legromantikusabb helye?
- Szerintetek mennyire kockázatos dolog valakit állandóra bejelenteni a lakásunkba? A magyarországi és a romániai helyzet eltérő vmiben?
- Idősek helyzete ma Magyarországon
- Legszebb erdő Magyarországon - ahol jártatok vagy éltek