Légkondi működtetése (beszélgetés)
Kellemes idő van most kint. Feltámadt a szél.:)
Jó neked. Nálam semmi, szóval visszazártam és légkondizok. Múltkor is ez volt a nagy melegben, nagy megváltás volt mikor jött a lehűlés, ne félj akkor sarkig nyitottam az összes ablakot ami csak van. Na akkor jó világ volt. Most állítólag jövőhét végéig marad ez, ami van.
Nem csukott mindig. Hőmérsékletfüggő.:))
De ilyenkor hiába nyitod ki, nem mozog a levegő, hanem áll....
Ja, amúgy van légkondink, de az ismert okokból tényleg csak végszükség esetén kapcsolom be :)
ha elmegyek itthonról egy órára és becsukok mindent, mikor hazaérek azt érzem, hogy nincs oxigén a lakásban és nyitok mindent.
nem mennék át Hozzátok, mert csukott ablakú a lakásotok :)
Itt már 27,6 van. Remélem lemegy legalább 25-re míg le nem fekszem.
Hát ez az!
A fiam állandóan csukja,én meg nem győzöm nyitni:D
Fél a bogaraktól,meg a széltől:o
Csukott ablakoknál nincs levegőm,rosszul leszek.
Sajnos még mindig 30 fokot mutat a hőmérő a teraszon:O Állítólag ma éjjel legfeljebb 25 fokig hűl :oo
Úgy nem csoda ha felmelegszik a lakás. Ha itt ki mernéd nyitni nappal mikor kint 35 fok van, a kezedre csapnék.:))
az éjjeli nyitott ablak szerintem alapvető
vagy bír valaki csukott ablaknál aludni? el se tudom képzelni.
Nálunk még ez nagyon jó. Majd most biztos emelkedni fog mert éjszakára sem hűl le nagyon.
Mondasz valamit,mert ma befulladtam,nem kaptam elég levegőt délután,pedig csak 24-25 fok volt a lakásban.Tehát nem a melegtől volt,hanem a levegőtlenségtől.
Egész éjjel nyitva van az összes ablak:O
menekülök az állott levegőjű lakásokból, vagy kinyitom az ablakot, akárhol/akárkinél is vagyok.
éjjel-nappal.
Megőrülnék, ha nem járna a levegő.
...és költséghatékony!:)) Csak néhány szúnyogháló kell...:)
Nálunk is így működik a klíma:D
Most 28 fok van,két-három fokot emelkedett a nap folyamán.
Nem vagyunk sokan így nem használjuk el a levegőt.
Most is nyitva van nappal is?
de így hogy van levegő a lakásban????
el se tudom képzelni, hogy ne nyitott ablakok legyenek a lakásomon!! Elhasználódik a levegő...vagy csak én vagyok frisslevegő-mániás?
Utálom a zárt ablakokat. Télen is óránként szellőztetek
Jééé! Nekünk is pont ugyanilyen van!!:DD
Én úgy hűtöm a lakást, hogy figyelem a hőmérőt és ha kint hűvösebb mint bent, kinyitom az ablakot. Most is 26,8 fok van bent. Még nem lehet kinyitni mert kint 2 fokkal melegebb van. Nálunk így működik a légkondi.:))
Semmi gond :) Én nlha direkt erre is használom... telerakom a szobát frissen mosott ruhával, és gyorsan szárad ha megy a klíma.
Akkor tévedtem. Bocsi érte!
Egyébként ha nektek lenne, akkor tudnád pl. hogy ha száradó ruha van a szobában és megy a klíma akkor egy-két óra alatt megszárad, mivel szárítja a szoba levegőjét. De páratartalom mérővel meg is mérheted...
Dehogynem. Direkt utána is néztem:
"Kondenzvíz
A klíma működése során, a készülék elpárologtatójára (hűtőtestjére) lecsapódó vízpára. A kondenzvíz a klimatizált helyiség levegőjéből származik. Mivel az elpárologtatónak sokkal hidegebbnek kell lennie a helyiség levegőjénél, hogy a kívánt teljesítményt produkálhassa, a páralecsapódás elkerülhetetlen."
Most nagyon száraz a levegő és az is befolyásolja meg tényleg ahogy már írták az is, hogy mennyit megy. Ha keveset megy ebben a melegben el is párolog a kicsapódó víz. Nekünk nincsen, de nagyjából el tudom képzelni a működését.
További ajánlott fórumok: