Lefejt anyatejcsi (beszélgetés)
Fél évig tárolható.
Amugy sokan mondják h a kiolvasztott tej már nem olyan.Változik a szine és büdös is lesz,mondjuk én ezt nem tapasztaltam.
Írtam privit:-)
Találtál megoldást?
Így van, Mandula! én a kórházban már szinte elkezdtem szervezni, hogy fogok eladni többszáz litert:D mert volt bőven, sőt. Aztán egyszercsak nem volt :S kisfiam meg eheti a tápszert :S
Jól fog jönni még az a sok tej a hűtőben a fórumindítónak is!
Egyetlen szóval sem mondtam szerintem, hogy ne higyjél a gyerekorvosodnak. A neten is többféle véleményt lehet olvasni, ebből mindenki maga választja ki a számára hiteles forrás alapján az elfogadható megoldást.
A vitának és a logikus érvelésnek van értelme, a gúnyos hangvételnek nincs.Akkor sem, ha nem egyformán gondolkozunk.
Én sem kötekedek, csak azt mondom, hogy badarság csak azért kidobni, mert eltelt fél év. Fel kell olvasztani és akkor kiderül, hogy jó-e még:)
Én rákérdeztem egyszer, nekem azt mondták, hogy nem választják szét...
Értettem én, hogy rengeteg a teje, ezért nyilván inkább eladná, minthogy kidobja. Csak arra kívántam rávilágítani, hogy a fagyasztott tejet nem kell a szemétbe dobni, ha lejárt a 6 hónap.
Nekem is két gyerekem van, az elsőnél kevesebb tejem volt, de fejhettem volna mellette, csakhogy a fiam úgy már nem fogadta el.Neki csak és kizárólag az "eredeti csomagolásból" volt jó. A kicsi most 5 hónapos, a 2 gyerek mellett nem erőltettem a fejést, csak annyit, hogy ne feszítsen.Így beállt arra a mennyiségre, ami neki elég. Kb. 2 hónapja kezdtem pluszban fejni (családban újszülött, műtött baba miatt), de csak reggel. Így napi 100-180 ml ment a pici babának vagy a fagyasztóba. Mert a kisebbik fiamnak mindegy, hogy honnan jön, csak kaja legyen:)
tényleg nem kötekedek de egy otthoni fagyasztó ideális hőmérséklete a közelébe sincs a mínusz 20 foknak éppen ezért csak fél év!
Amúgy az anyatej tény, hogy rendkívül fontos, de az is igaz, hogy a baba korával párhuzamos változik az összetétel, nem véletlenül!persze oda vissza használható, mármint nagyobb babától adnak kicsinek, kicsitől meg nagynak, de azért a gyűjtő állomásokon is szét válogatják őket!
Senki nem mondta neki, hogy egyáltalán ne tegye el, de mint kiderült olyan sok teje van, hogy a fagyasztóból már "kifolyik" és szeretné tovább adni, csak macerás (mint minden kismamának, aki ilyen helyzetben van) A pontból messzi B pontba eljuttatni a tejet!
Szoptasson bátran és tényleg örüljön, hogy van teje!
2 gyermekem van, mind kettőt szoptattam, a kicsi most 6 hónapos és még mindig szokott cicilni, de nem fagyasztottam a tejem le, tanulván az elsőből , akkor nem csak fagyasztottam, de még két anyuka vitte háztól, most is sok tejem lett volna, de én akkor nagyon belefáradtam abba, hogy az egész napom fejésből állt, a második babámnál megkérdeztem a csecsemősöket, hogy van e lehetőség, megoldás, hogy most csak annyi tejem legyen, ami az én babámnak elég és pont.Segítettek (örök hála), de így is lett tejtesónk (6 hétre). És, ha lenne a fagyasztómba sem használnám, bár ez én vagyok, mert van "friss" tejem.
Igen lehet neki nem lesz ennyi ideig, bármi megeshet, de ő érzékeli, mit szeretne!
Idézet az lll.hu-ról:
A fagyasztott, tisztán lefejt anyatej -20 Celsius fokon egy évig áll el.
Ha jól emlékszem, a kérdés feltevőjének mindössze 8 hetes a babája. Nagy öröm, hogy ennyi teje van, remélem sokáig lesz is még, de bármi közbe jöhet (ne jöjjön!!!), nem biztos, hogy a baba 6-7-8 hónapos korában is lesz még pluszban.
szerinted az anyatej meddig tárolható lefagyasztva?
mert tudtommal csak hat hónapig és igen, tudom, hogy fel lehet használni főzelékbe, de nem a hat hónapja fagyasztóba lévőt, ha akkor is sok teje van logikus, hogy a friss, akár aznapi tejet fogja belerakni!
Nem kell kidobni 6 hónap múlva.
Egyrészt jól jön, ha esetleg valakire rá kell bízni a picit és így kimaradna egy-egy szoptatás. Másrészt a főzelékekhez nagyon jól felhasználható.
Legyél büszke, hogy ennyi tejcsid van!
A babád szép és egészséges lesz:)
Én is szopiztatom a kislányomat. 1 éves és még nem volt beteg. És ez csak egy a sok áldásos hatása közül.
Jó babázást!
Ne hagyd ki butaság ezt a lehetőséget elpasszolni!
Most anyagiasnak fogok tűnni, de nem kis összegtől esel el!
ÉS saját tapasztalat, hogy a lefagyasztott anyatejet nem fogod felhasználni, vagy csak nagyon pici töredékét!
Sziasztok!
8 hetes kisfiú édesanyja vagyok. Rengeteg tejem van, már több mint 13 litert lefagyasztottam.Szivesen eladom ha valakit érdekel írjon. Ti mit csináltatok ha volt sok tejetek?
További ajánlott fórumok:
- Mennyi ideig lehet a lefejt anyatejet a hütőben tárolni fagyasztás előtt?
- Ha túró rudit eszem, lefejtem előbb a csokiját és a...
- A lefejt anyatejet a fagyasztóban miben tárolod? Mi a legmegfelelőbb és a leggazdaságosabb?
- Brendonos csiga szarva lefejtődött és rátekeredett a kislányom nyakára játszás közben. Szted is szóljak a fogyasztóvédelmiseknek?
- Eljegyzési buliban voltunk, ittam 3 pohár pezsgőt, az előre lefejt tej kiborult. Lesz baja a babának ha megszoptatom?
- Mivel tartsam éjszakai etetéshez normál hőmérsékleten a lefejt tejet?