Leégett a rizsem a lábas aljára. Mivel tudom az edényemet megtisztítani? (tudásbázis kérdés)
Én banne hagyok állni nagyon sok sót kevés vízben oldva, és a nokedliszaggató kaparójával lazítom fel másnap az égett réteget.
Ami nem akar feljönni, arra folyékony súrolószert öntök, és vízbe mártott kis csiszolóvászon darabbal kisúrolom.
Volt már,. hogy igancsak elszenesedett valami a lábas alján, annak a fúrógépbe fogott, ahhoz való kis drótkefével estem neki. Óvatosan persze, és védőszemüvegben. Sikerült is!
Én trisóval forralom fel. Hagyon kihülni, utána a lapos fakanalat, vagy a hűtőhöz kapott jégkaparót használom, végül a "dörzsit".
Még nem kellet edény kidobnom.
Elmondom az általam kitalált módszert :).
Beáztatom az edényt, akár egész éjszakára (sima vízzel), másnap pedig fogom azt a fajta fakanalat, amelyiknek egyenes a vége, nem kerekített; na, ezzel alaposan felkaparom a leégett cuccot! Nyugodtam rátehénkedhetsz, mert a fakanál nem sérti fel az edényedet! Amikor a java része feljött, utána még dörzsivel a maradékot könnyedén ledörzsölöm. Ennyi! A tepsiket is így tisztítom, így a legegyszerűbb..
én is jártam így.
ártattam stb..végül csak sikerült leszedni.
de! mindig oda oda kapta utána már..
miután mosogatógépem lett első dolgom lett, h betettem a gépbe.
és azóta nem ég le az edénybe semmi.
Amikor az edénybe leég valami kiöntöm amit kilehet.Nem kaparom!!!Hideg vizet engedek bele fellazul az égett kaja.
Utána simán elmosogatom.Persze van amikor a műanyag dörzsit is bevetem egy kis vím kiséretében.
Az Amway-es dörzsiről még annyit, hogy amikor a sütőmet és a rácsot szoktam tisztítani, akkor eddig mindig hideg zsíroldót használtam, és így vitte le az égett zsírt.
Tegnap viszont a dörzsivel a rácsot és a sütőt is csillogóra suvickoltam, kb. 15 perc alatt. (sima mosogatószerel). Elég durva volt amúgy a sütőrácsom is, mert pitát sütöttem, azt pedig a natúr rácson kell sütni.
Én Amway-es dörzsiszivacsot használok (rugózott drót), még a lufit sem lukasztja ki.
Egyébként 4x kellett elolvasnom a topic címét, mert 3x azt olvastam, hogy "leégett a rizses lábam". Na mondom mégegy nyavaja a narancsbőrös láb mellett. Aztán 4x-re megkönnyebültem. :)
Szia Kyra!
Nekem a sógornőm azt mondta h ha leéget vmit,akkor bort forral abba az edénybe és az pikk-pakk helyre rakja.Én még nem próbáltam mondjuk.
az en edenyemet a szomszedasszony domestossal mosta el..
Hiaba forraltam fel vizet mosogatoszerrel es mosoporral benne,nem ert semmit, a domestos meg levitte, de nem rizst, hanem mas egett le,mar nem is tudom mi
Áztasd be, szárítsd meg, ha megszáradt önts bele sót, jó sokat, és forrósítsd fel, mintha a sót főznéd. Ha felforrósodott, fakanállal kevergesd.
Ezt lehet, többször kell ismételni, nekem kb. fél centis leégett lecsót sikerült kiszednem.
Sok sikert!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell a házat megtisztítani?
- A gombát hogy kell megtisztítani?
- Meggymagot hogy lehet jól megtisztítani, hogy ne maradjon rajta a húsából?
- Megtakarított pénzemet szeretném megtisztíttatni, illetve hallottam, hogy vannak, akik le tudják a rontást róla venni. Ismer valaki ilyent?
- Tudnátok segíteni abban, hogy mivel lehet megtisztítani az aluminíumot a tűzhelyen, amire ráégett az étel?
- Hogyan lehet a velúr cipőt megtisztítani, hogy szép maradjon?