Lecsó. Te, hogy csinálod? (tudásbázis)
Sok-sok paprikával, fele paradicsommal, viszont nagyon kis sűrített parival. Tojásosan szereem, teszek bele 7-8 darabot(nagy adagnál), vagy lecsókolbászt (pápait tudom ajánlani) vagy füstlit teszek bele :)
Füstölt császárszalonnával és kolbásszal csinálom.
Sok hagyma, paprika, tojás, kevés paradicsom (nem szeretjük a túl paradicsomos ételeket). Gyakran szoktam rizses lecsót csinálni, abba virslit is karikázok.
Én csirkemájjal imádom. De az egészben főtt tojást is szeretem rákarikázni.
jaja pont most fejtegettem másik topikban, hogy én a finom egészséges halat meg rákot is vajban sisteregtetem meg. nem ilyen fél kanál olívaolaj, hogyisne. se íze, se bűze különben, és még éhes is maradok. :)
Naná, különben még túl egészséges lesz, csupa víííz... számtalanszor járok úgy, hogy korai, diétás vacsora után este kilenckor mégis bekajálok egy adag vastagot. Még rosszabbul járok, mintha eleve azzal kezdtem volna :D
maximálisan egyetértek, én a fokhagymás párolt brokkolira is szeretek szalonnyát pirongatni!
Kompenzálván a paradicsom és paprika túlságosan egészséges tulajdonságát, ezt az ételféleséget direkt mindig zsírral csináljuk :) Jó sok füstölt szalonnával, hagymásan szervírozzuk a gasztronómia asztalára!
A szalonnapörc, szalonnabőr, húsosszalonna, lecsókolbász, füstöltkolbász változatok kimaradtak...
Az alap: vöröshagyma, paprika, paradicsom, ha van még, akkor cukkini. A fűszerek: só, bors, majoránna, babérlevél, köménymag.
A betét lehet tojás, tarhonya, rizs, nokedli, krumplipüré, vagy natúrban, minden nélkül; csak tunkolni friss, puha kenyérrel.
Saját recept, nálunk csak így hajlandóak megenni a gyerekek: hagyma, paradicsom, paprika, együtt odateszem egy kevés olajon. Külön megpirítom egy kis tarhonyát, felengedem vízzel, majd, amikor megfő, összeöntöm a lecsóval, ízesítem delikáttal, sóval borssal, tejföllel. Finom és laktató, ha kedvem van, még pár tojást is ütök rá.
próbáld meg azt a kis görgőt használni az egereden, ami lejjebb tekeri az oldalt :o)
Illetve, hogy egy finom receptet.
Valaki tudna nekem segitani egy finom lecso elkesziteseben.
Leírom,hogy én ,hogy csinálom.A paradicsomot megfőzöm,átpasszírozom.Visszarakom főni,belerakom a szeletelt paprikát,lassan főzöm.Amikor üveges a paprika teszek bele nátriumbenzoátot,és forrón üvegekbe töltöm a lecsót.Szárazduntszba teszem kb.2 napra.Utána mehet a helyére.Amikor télen megkívánom,csak hagymát dinsztelek és rárakom a lecsót,összefőzöm vele.Nekem még soha nem romlott el lecsó.
és nem romlik meg? én azértnem mertem tavaly eltenni, mert féltem, hogy megromlik. viszont néha úgy etem volna télen is ifnom lecsót, de paprikát-paradicsomot akkor nem igazán lehet venni,max azt a narancsságra valamit amit paradicsomnak neveznek:)
fagyasztani meg én sem szeretek, mert akkormás íze lesz:S
Én mindig üvegbe,dunsztba teszem el.A fagyasztott nekem nem ízlik.
ha ősszel majd szeretnék eltenni lecsót, akor fagyasztanikell, vagy elég üvegben a spejzba tenni?
:)
Ja, ebben nincs tojás, de lehet, úgyis finom lenne, majd kipróbálom!
Én nem szeretem a lecsót, de megtanultam finoman elkészíteni. Számomra a szerethető lecsó:
Hozzávalók kicsire vágva.
Végén lehintve egy fakanál liszttel, iszonyat finom lesz tőle, krémes, és senki nem jött rá eddig, hogy ezt egy kanál liszt tette vele+ esetleg tejjel (nem tejföllel) felengedni picit! Imádommmm!
Érdemes kipróbálni!
Egy barátnőm mindig cukros lecsót hozott,melóba.Mindenki az én lecsómat ette,amiben nem volt cukor.Szeretem a lecsót mindenhogy,de a cukrosat nem.Tejfölöset sem ettem még,de kifogom próbálni.
Én nem szeretem így sehogy :)
Mivel érzékeny vagyok a paradicsom és a paprika héjára is, a paradicsomot meghámozom, a vastaghúsú paprikát platnin megsütöm és lehúzom a héját.
A hagymát szeletre vágom, zsiradékon és kevés vízen dinsztelem, erre jön a feldarabolt sült paprika és a paradicsom. Sózom, borsozom, meghintem pirospaprikával és készre főzöm. Mind három zöldségfajtából ugyanannyit veszek. Ez egy nagyon lightes változat, viszont érzékeny gyomrúak is ehetik.
Most megyek,és lecsót főzök...
Szalonnat piritok,annak a zsirjaban karikara vagott hagymat es a felapritott paprikat dinsztelem,amig egy kis levet enged a paprika, utana beleteszem a rizst, amikor mar majdnem megpuhult a paprika es a rizs,akkor teszek bele keves paradicsomot, hogy ne legyen vizes egy kis pirospaprikat, hogy legyen szine es keszre fozom. Esetleg mehet bele tojas, vagy tejfol is.
Hagymát pirítok olajban, paprikát és paradicsomot teszek hozzá felvágva, meg paradicsomkonzervet hogy jó savanyú legyen, tojást is ütök rá.
olajon pirítok hagymát,aztán rakok rá paradicsomot meg dínsztelem rajta majd jöhet rá a paprika..egy kis fűszerezés majd a legvégén rakok rá felvert tojást..hmm nyami:DXD
További ajánlott fórumok: