Le merjem fagyasztani a gombás szeletet/tejföl nélküli/ túl sokat főztem? (tudásbázis kérdés)
A F.Frost is árul fagyasztott gombát, tehát bírja a fagyasztást.
Készételt is, s ha tejfeles, jól fel kell forralni felengedés után. Az íze már nekem sem olyan, mint frissen,de nem pocsékolunk:)
A férjem szokta mondani: inkább "pocsékba" menjen, mint kárba.
Ezt hol hallottad??
Az üzletben is lehet kapni fagyasztott gombaszeletet :)
Hú, ez a recept nagyon jött!
Több, mint 1 kg gombából csináltam utoljára kétszer is pörköltet. Kérdeztem a fiam, hogy milyen lett. Azt mondta, hogy jó, de máskor tegyek bele húst. Csak néztem ki a fejemből: mit akar ez? Fehérjéhez fehérjét? Igen, mert hiába volt hozzá nokedli, hamar megéhezett.
Ha legközelebb megint olcsó gombához jutok, így fogom elkészíteni.
Egyébként meg a frissen elkészített gombás ételt nyugodtan le lehet fagyasztani.
Én általában csirke v. pulyka mellből készítem.
Kis ujjnyi szeletekre vágom, picit klopfolom és sózom.Mig a só dolgozik, a gombát vékony szeletekre
vágom. A husikat megborsozott lisztbe hempergetem és mindkét oldalán kevés forró olajban /ha fogy utána öntök picit/ piroskásra sütöm abba a lábasba amibe fogom készíteni az egészet.Majd kiszedem a húsokat és egy fél v. egész vöröshagymát apróra szelek, majd
a maradék olajban amiben a liszt egy kicsit megpirult, a hagymát is megpirítom.Bele szóróm a vékonyra szeletelt gombát, megsózom kicsit és fedő alatt-félig készre párolom.Majd bele teszem a husi szeleteket és pici pirospaprikával szinezem.Jól összeforgatom a gombát és a husit, majd felöntöm vízzel hogy ne lepje teljesen el.Én ha szükséges egy leveskockát hozzá morzsolok és fedő alatt lassan főzöm a hús puhulásáig.Maradni kell levének és meg szórom rétesliszttel,ezzel átforralom, hogy szaftja legyen. A liszt csak kis
mennyiség. És kész. Párolt rizzsel esszük. Aki szereti, tejföllel sűrítheti akkor a lisztet a tejfölbe kell tenni.
Szegényke, elcsúszott és eltörött 3+2 bordája.Már úgy
hogy 3 a jobb, 2 bal oldalon és figyelik, hogy ne hogy átszúrja a tüdejét és légmellet kapjon.Vittem neki frissen rántott-még meleg - pipicicit.
További ajánlott fórumok:
- Befőzés-eltevés télire.. Vagy fagyasztás?
- Kaptam egy láda élő garnéla rákot, mit csináljak vele? Le szeretném fagyasztani.
- Melyek azok a készételek, amelyek birják a fagyasztást és felengedést?
- A fagyasztóból kivett húst (nemrég olvadt ki) vissza lehet fagyasztani?
- Sajtot le lehet fagyasztani (ha nagyon muszáj)?
- A rántott húst le lehet fagyasztani?