Le jár a régi személyid amiben benne van a címed akkor is kell lakcímbejelentő lapot vinned a lakcím kártyához? (tudásbázis)
Ha még nem járt le a személyig. akkor csak simán 1500.
Ha már lejárt és az illetőnek nincs érvényes útlevele vagy kártya formátumú jogsija, akkor kell a születési anyakönyvi kivonat (ha nő, és viseli a férje nevét, akkor a házassági anyakönyvi kivonat is) és 3000 az eljárás illetéke. Sajnos ezt írja elő a jogszabály!
Akkor jó.Nekem kérték.
Megnéztem előtte a neten,hogy milyen dokumentumok kellenek hozzá,és ott is írta az anyakönyvi kivonatot.
Férjemnek is kérték,mikor megcsináltatta.
Visszakanyarodtam újra ide, mert közben megcsináltattam az új személyi igazolványomat.
Nem kellett semmiféle anyakönyvi kivonat. Csupán a régi személyi igazolvány (régi típusú) és a befizetett összegről a csekk.
Születési anyakönyvi kivonat kell hozzá.
Ez a szabály.Hogy miért?Nem tudom.
Két hete csináltattam új személyit,nekem még a régi volt,lakcímkártyám nem volt.
Érvényes útlevél,vagy jogsi kell hozzá,ha már lejárt a személyid,mert különben 3 ezer forintot kell fizetni.
Csak születési anyakönyvi kivonatot kértek.Ennyi.
Nekem nem kellett újra lakcímbejelentés..
A lakcímkártyám maradt a régi.
További ajánlott fórumok:
- Szólánc - minden jöhet, amiben o-ó betű szerepel
- Mit mondasz, ha nincs jegyed, de jön a BKV ellenőr? Ki tudod dumálni magad, vagy azonnal átnyújtod a személyidet?
- Hogy tudom meg a SIM kártyához tartozó számot?
- Albérlő -tulajdoni lap- ideiglenes lakcímbejelentés
- Ismerős ingatlanába hogyan történik a lakcímbejelentés ?
- Erste dombornyomott kártyához balesetbiztosítás jó utazásbiztosításra is?