Láttátok január 22-én Budapesten az erős fényvillanásokat 18 óra után? (beszélgetés)
A sivatagos példát értem, és persze, sík terepen jól látszódnak a fények, de ha ez Újpalotán volt, akkor mitől lett világos a belvárosban is, mert az lett.
Fényt villanni látni távolról egy dolog, a disco fények is messzire látszódnak, de nem bevilágítanak.
Valami elektromos részecskék az egész város felett egymáshoz "dörzsölődtek" és hirtelen 'lőn világosság'?
Megnéztem, engem ez nem győzött meg. Mondhatod az én bajom.
40 éve végzik, és még soha nem volt ilyen a légkör??
mert épületnyi méretű szerkezetekkel végzik.
keresd meg lejjebb a linket, ahol megadják a magyaráézatot
Ezek kísérletek, vagy kötelezően elvégzendő feladatok, amelyeket inkább karbantartásnak nevezhetnénk?
Ha kísérletek, akkor miért nem laboratóriumi körülmények között teszik? Csak úgy magamban gondolkodom.
És ez az árammal működő készülékekben nem tehetett volna kárt? Nem vagyok fizikus azért kérdezem,laikusként elég erős elektromosságnak kellett ahhoz lenni, hogy a városban és a városon kívül pár km-es távolságból is észlelhető volt a fényjelenség.
UFO-k sem zavarnának egyébként, nem vagyok egy ijedős fajta.
A kísérletről miért nem tájékoztatták az embereket?
Még egy nappal utána sem, amikor már a rádió is foglakozott vele.
Sokan hülyébbnél-hülyébb találgatásokba kezdtek...
A (Veiki) Villamosenergiaipari Kutató Intézet XV. kerületi telepén folytak azok a kísérletek, amelyek fényét - a felhős idő miatt felerősödve - sokan észlelték.A távvezetékeket az oszlopokhoz rögzítő szigetelőelemek megbízhatóságát tesztelték.
Ilyenkor nagyfeszültséget, és nagy áramot bocsátanak a rendszerre (15-20 kV, illetve 35 kA). Az ennek következtében kialakuló elektromos ív keltette a fényjelenséget.NEM UFO LESZÁLLÁS VOLT!
Borsod??
Beírnék a helyedben abba a fórumba, hogy ugyanmár hülyitsenek mást a vill. tesztkisérlet dumával
Nagy, de szerintem nem akkora amit írnak és amit mutatnak
Majd visszaolvasok, mintha Észak-Budán írták volna az OVIT, vagy mi, telephelyét és a XVI-XVIII. kerben is látszódott
Bp. átellenes oldalai
köszi :)
régóta errefelé élek, de most láttam ezt a jelenséget először