Lakásvásárlás-kálvária (beszélgetés)
Veregesd meg az ügyvéded vállát, ha ezt kihagyta.
Valószínűeg az történt, hogy június 8-ra készült a birtokba adással, a bank pedig előbb utalt. Ez teljesen szokványos, sokszor megtörténik. Ezért kellett volna pontosítanotok a birtokbaadás dátumát.
Napi 5-10.000 ft-os "kötbért" szoktak meghatározni.
Ez azért is furcsa, mert szerintem senki nem tudhatta pontosan, hogy a bank mikor fog utalni, tehát nem volt elég ideje összepakolni sem.
Ha pl. jövő hétfőn a számlámon lenne a pénz, én sem tudnék azonnal költözni. Szóval az egész szerződés kicsit furcsa.
Sokat nem tudsz tenni, meg kellene vele egyezned, hogy kifizeti a ti károtokat és még valamennyit arra az időre, amíg nem költözik ki.
Kicsit könnyelmű dolog volt az augusztusi végső teljesítéshez képest azt írni, hogy azonnal kiköltözik, ha a bank utal. Szerintem ő sem gondolta, hogy ilyen hamar fog utalni.
Októberben mi is így jártunk, szerződésben meg sem említettük, aztán szólt, hogy 1 hónap még kell neki.
Én 5000.-/nap mondtam. Belement, de mivel szobafestő vállalkozó, nem pénzt adott, hanem kifestette a házat.
Csak egy ötlet.:))
amit a 10 pontban irtál,aszerint egy szolidabb időarányos bérleti dijat kérhettek.
meg kell fenyegetni az eladót, hogy megszegte a szerződést, amit ő is jóváhagyólag aláírt értelmezés stb után , gonmdolom az ügyvéd elmagarázta, nektek tényleges károtok a kieső időre járó bérleti dij, ezt fizesse meg vagy birósághoz fordultok.
Napi 1000-2000,- Ft kötbért szoktunk ki nem költözés, késedelmes birtokbaadás esetére a szerződésbe irni, de ez kb ugyanaz, mint egy havi bérleti dij - 30-60.000 Ft/hó.
Szóval:Nincs kiköltözési kötbér a szerzôdésben.
A bankhitel mostró legkésôbbi idôpont a fizetésre 2016.08.08.
Így nézve ez elôteljesítés.
Szerzôdés 5.pontja limonense,hogy :"elado a teljes adàsvételi vételàr megfizetése napjàn adja a Vevô fôbirtokàba,kiürített àllapotban az ingatlant"
Ügyvéd?
Hétvége van,telefonja kikapcsolva.
Kellene látni az egész szerződést.
Birtokba adásnak gondolom nem mai nap van jelölve, hanem az utalás napja. Határidő volt szabva? Előteljesítés esetére mit írtatok?
Lakást vettünk.
Foglaló és első részletet még május elején Az adásvételi szerződés megkötésekor .
Ma végre a Bank is utalta a fennmaradó részt .
A szerződès szerint ma birtokba kellett Volna adnia az eladónak a lakàst.
Erre bejelenti ma,utalás utàn,hogy ö csak június 5-én vasàrnap Fog tudni kiköltözködni.
Totàl dühös vagyok!
Mi meg maradjunk még 10 malote albiba,fizessem a rezsit,stb.ahelyett,h végre a saját lakà
somban lakhatnék.
További ajánlott fórumok:
- Hol kezdjem a lakásvásárlást?
- Ti mire figyelnétek lakásvásárláskor, mik a buktatók? (a hirdetést olvasva, illetve megnézéskor)
- Milyen lehetőségei vannak egy fiatal párnak lakásvásárlásra ha nem örököl és nincs kezdőrészlet a kezükben?
- Érdemes lakásvásárlást lakáshitelből és személyi kölcsönből megoldani?
- A lakásvásárlás menete, hogyan tudunk utánanézni, hogy az eladónak nincs tartozása?
- Milyen indokkal lehet kérni a lakásvásárlási illeték részletfizetését, illetve, hogy csökkentsék az illeték mértékét? nem első lakás.