Autista spektrum zavaros gyermek GYOD pontozása (beszélgetés)
Sajnálom. :( Nálunk jelen volt a gyermek is a vizsgálatkor. Egy ismerősnél ez zavaró volt, mert az ő gyermeke bizonygatta, hogy mindenre képes egyedül (amúgy tényleg, de hogyan?!). Fontos szempont - ahogy írtam - a vizsgálatot végző hozzáállása. Belefutottam olyanba, aki kijelentette, hogy ezt (a segítségigényt) ő nem írja be.
Bízom benne, hogy minden rendben lesz! :)
Nem tudom, nézted-e a kérdéssort. Minden egyes területet megvizsgálnak - megkérdezik, mennyire önálló a gyermeked az adott területen (öltözködés, étkezés, stb.). Ennek megfelelően pontozzák 0 és 4 között (0, ha teljesen önálló, nem kell segítened semmiben, 4, ha mindenben segítened kell.) Figyelj arra, hogy érdekes árnyalatok lehetnek náluk. (Pl. képes önállóan közlekedni - fizikálisan -, de ha nem figyel az autókra, vagy hajlamos veszélyhelyzetet teremteni, akkor mégsem képes rá.)
A kora szerintem nem lényeges, hiszen az önellátási képességet vizsgálják.
Itt megtalálod a választ.
Egyébként a szakértő - autizmussal kapcsolatos - ismereteitől és (jó)szándékától nagyon sokban függ a pontozás.
További ajánlott fórumok:
- Autisztikus spektrumzavar
- Nézitek a Spektrum Home csatornát? Melyik a kedvenc műsorotok?
- Szegeden felnőttnek hol vizsgálják ki az autizmus spektrumzavart, aspergert?
- "Miért nem vasal a férfi?" Spektrum sorozat - valakinek nincs meg?
- Autisztikus spektrum zavarú gyereket nevel itt valaki? Milyen tünetei voltak/vannak 27 hósan?
- Autizmus spektrum zavar gyermeknél