Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Autista spektrum zavaros gyermek GYOD pontozása fórum

Autista spektrum zavaros gyermek GYOD pontozása (beszélgetés)

15. Sirga (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 3. 19:18
A kettő független egymástól. Az ismeretségi körömben mindenki 2 évre kapta a GYOD-ot - sőt, volt, aki 1-re -, mi 5 évre. Nem tudom, miért.
14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Sirga)
jan. 3. 18:15
Az én gyermekem is jelen szokott lenni,de nem kommunikál még velem sem,főleg ha idegen van,sőt ő elő sem akar jönni a szobájából,még akkor sem ha ismerős jön hozzánk. Köszönöm a segítséged,remélem kapjuk továbbra is. Ja? Még annyi hogy 5 évre kaptuk meg a szakvéleményt,akkor is csak 2 évre adják meg a GYOD-ot?
13. Sirga (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 3. 16:34

Sajnálom. :( Nálunk jelen volt a gyermek is a vizsgálatkor. Egy ismerősnél ez zavaró volt, mert az ő gyermeke bizonygatta, hogy mindenre képes egyedül (amúgy tényleg, de hogyan?!). Fontos szempont - ahogy írtam - a vizsgálatot végző hozzáállása. Belefutottam olyanba, aki kijelentette, hogy ezt (a segítségigényt) ő nem írja be.

Bízom benne, hogy minden rendben lesz! :)

12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Sirga)
jan. 3. 16:29
Nagyon szépen köszönöm! A pontozás alapján szinte mindenben segítségre szorul,a plusz kérdéssor a viselkedésre autistáknál is a harmadik válasz jó. Sajnos önmagát is veszélybe sodorja.
11. Sirga (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 3. 16:10

Nem tudom, nézted-e a kérdéssort. Minden egyes területet megvizsgálnak - megkérdezik, mennyire önálló a gyermeked az adott területen (öltözködés, étkezés, stb.). Ennek megfelelően pontozzák 0 és 4 között (0, ha teljesen önálló, nem kell segítened semmiben, 4, ha mindenben segítened kell.) Figyelj arra, hogy érdekes árnyalatok lehetnek náluk. (Pl. képes önállóan közlekedni - fizikálisan -, de ha nem figyel az autókra, vagy hajlamos veszélyhelyzetet teremteni, akkor mégsem képes rá.)

A kora szerintem nem lényeges, hiszen az önellátási képességet vizsgálják.

10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Sirga)
jan. 3. 12:50
Köszönöm! Azt szeretném tudni,hogy számít-e mennyi idős a gyermek és milyen szempontok alapján jár a GYOD ? Februárban lesz a felülvizsgálat és ez új betegség,14 éves a gyermek. A leleteiben benne áll,hogy fizikális és mentális segítségre szorul,életvezetési problémával.
9. Sirga (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 3. 11:19
Mire vagy kíváncsi? Kérdezz kicsit konkrétabban, hátha tudok válaszolni! :)
8. brandy85 (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 3. 10:39
Autizmusnak hívják köznyelven,de az autizmus spektrumzavar. Kisebb fiam auti.
dec. 28. 19:11
Sajnos nem vagyok szakember.
dec. 28. 16:19
Szia Drága, nálunk nem sima autizmus van hanem spektrum zavar diszkalkúliával társítva.Esetleg tudsz segíteni? Hogyan pontoznak?
dec. 28. 09:38
Én is autista vagyok.
4. Sirga (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 25. 16:37

[link]

Itt megtalálod a választ.

Egyébként a szakértő - autizmussal kapcsolatos - ismereteitől és (jó)szándékától nagyon sokban függ a pontozás.

3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Gyuri87)
dec. 25. 14:57
Sajnos én is kétségek közt vagyok,eddig tüdőbetegséggel kaptuk,most jött be az autizmus.Állítólag őket máshogy pontozzák
2. Gyuri87 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 25. 14:52
Szia,hasonló helyzetben vagyunk,kérlek írj rám! Köszönöm!
dec. 25. 14:41
Sajnos megkaptuk a szakvéleményben a kódot,februárban jön a szakértő miben különbözik egy autista zavaros pontozása az önellátásban?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook