Lakásvásárlás Budapesten a XIII. és XIV. kerületben (beszélgetős fórum)
13.kerületben Újlipótváros jó, a többi tele van kisebbséggel, a Béke tér környéke gáz, hiába új építésű ház. Újlipótvárosban meg meg kell szokni a sznobokat...mert ott azok laknak többségében.
Én ha tehetném XIV.kerületbe költöznék a Bosnyák-Örs közötti részen kifelé vannak jó részek, a pataknál.
A rokon utcák a 13.kerületben amit NemOxi is írt, azok nagyon jók, de 60 millió alatt nem veszel házat, és a villamos felé már kezdődik a gettó...
ez teljesen így van!
csak valahogy a kérdésből úgy éreztem, hogy a fórumindító nem panellakást szeretne.
Sziasztok! Én is lecsapok erre a kérdésre:)
Valaki ismerős Zuglóban az Ógyalla tér környékén? Szőnyi út, Tengerszem utca.... Milyen a környék, közbiztonság, közlekedés..?
törökőr és herminamező részeken is vannak pont ugyanolyan zöld, családi házas v kis társasházas utcák.
előnye ezeknek, hogy közelebb vannak a városhoz. (persze kinek mi az előny:))
nagyban függ, hogy azért ott is konkrétan melyik utcát és melyik házat nézitek ki, hogy merre járnátok jellemzően a városban (írtad, hogy bkv-val közlekednétek, szóval hogy épp az ott nektek mennyire jó), illetve hogy mennyire fontos, hogy egyéb üzletek, bevásárlóközpontok, egyéb helyek közel legyenek.
érdemes a google street view-ban nézegetni az utcákat, főleg, ha van valami konkrét ajánlat ami tetszik.
Én laktam a XIII. kerületben. Jellemzően a VI. kerülethez közelebb eső része a Dunapart felé a Váci úttól jobb. És ami hangulatos még az "esküvős" utcák (Menyecske, Vőlegény, Násznagy, stb.) részen lévő házacskák. Vannak nagyon rossz területei a kerületnek sajnos.
Az is kérdés, milyet szeretnétek...
Az nagyon jó benyomást tett...szerintem ez a legjobb...aztán Törökőr,Herminamező?
A XIII-ról valaki valami pontosabbat,konkrétumot?
azoknak bizonyos részei (jellemzően amiket lent írtam)
de persze nagyban függ attól is, hogy mik az igényeitek, milyen jellegű lakást szeretnétek vásárolni, és mennyire szempont a tömegközlekedés, vagy inkább autóval közlekedtek-e.
vannak nagyon kellemes hangulatú szép utcák, környékek zuglóban.
(én mondjuk a 13. kerületbe nem nagyon költöznék, hacsak nem muszáj valami miatt)
hát nyilván :)))
ez mindenhol így van:))
14. kerületben Herminamező és Törökőr egymás felé eső részei a legjobbak (kis társasházak, sok zöld), illetve Alsórákos külső része, ahol szintén családi házas, kis társasházas rész van.
De egyébként a többi rész sem rossz, nem jellemzőek a kisebbségiek, hajléktalanok. (Kivéve Bosnyák tér környéke, na az gáz.)
Egyébként jellemzően célszerű megnézni konkrétan a környéket, mert elég nagy különbségek lehetnek. :)
További ajánlott fórumok:
- Melyik kerületben laknátok legszívesebben Budapesten?
- Bölcsődét keresek Budapesten. 14, 15, 11, 12 kerületben.
- Ismertek még működő női fitness termet Budapesten a 2. és 3. kerületben?
- S.O.S.! Budapesten, a XV. vagy a IV. kerületben kéne valaki tegnapra, aki tud varrni!
- Ismertek Budapesten a XIII. kerületben megbízható fogorvost?
- Keresünk kaukció nélküli albérletet sürgősen. Valaki tud esetleg Budapesten? Legfőképp XIII., és IV. kerületben!