Lakás illetve családi ház... (beszélgetés)
NA mindenkinek köszönöm az edigi hozzá szólását...okosabb nem lettem sajna...tisztában vagyok vele hogy egy árva ft-nélkül nem jútok hozzá semmilyen lakás cs.házhoz...
A baj csak az hogy egyszerre nincsen ekkora összeg a kezemben...idő szükében vagyok...amig itt a környéken el nem adják a nagyonjó ingatlanokat (nekem csak egy kell :) )
Viszont...a havi törleszőt tudnám fizetni...
Na mindegy este a mühelyben a kolléga mondata hogy lakás lizing...na az hogyn müködik??
Mennyi lóvé kell hozzá hogy elinduljak....?
Számomra is hihetetlen....de már ilyen is van:
Az egyik ismerősöm fia,egy vérvétel alkalmából,beszélgetésbe elegyedett egy nénivel,aki mondta h nem tudják eladni a házat,a srác mondta h ők megvennék,de pénzük nincs,és hitelt se kapnak...
Ügyvédnél kötöttek szerződést,h havi 50000ft törlesztenek...míg le nem jár a 3.5milla....
Amennyiben egy törlesztő kimarad,a nénire száll vissza az ingatlan...
Kb 6év alatt sajátjuk lehet a ház...kamat nélkül....ez nem semmi....felér egy lottó 5-ös sel:)))
Hát igen, a járulékos költségek. Nekünk is 320ezerben állt meg. Ugyanígy fedezet + önerő.
Mostanra pedig nagyon bekeményítettek. Pontosan azért, mert ha valaki már ezek mellett a feltételek mellet tud lakást venni ,akkor az már nagyobb eséllyel tudja is fizetni, minthogy mindenki kap hitel, s majd bele is buknak.
A fedezet alapú hitel törlesztése mindig magasabb, mint a jövedelemalapúé. Mi annyi önrészt tettünk bele, hogy jövedelem alapon számoljanak, mert így most kevesebbet fizetünk.
Ha viszont a kölcsön felvételekor van ingatlan fedezet, akkor ha teszem azt 8millió a hitel, akkor mindkét ingatlanra rákerül a 8-8millió terhelés. Viszont olyan fizetésednek is kell lennie amiből ha levonják a hitel összegét, akkor maradnia kell a megélhetésre. Nem emlékszem a pontos összegre, de azt hiszem még tavasszal 66ezer volt.
Szia!
Szerintem ha semmi tőkéd nincs akkor vagy szülőkhöz,vagy albérletbe tudtok költözni addig amig nem lesz más.
Egy fillér nélkül hitelt se tudsz felvenni.
Esetleg úgy ,hogy a szülők,és a ti leendő lakásotokra-házatokra is jelzálog kerül
Nem egyszerű..
Áprilisba szigorítottak a lakáshiteleken, úgyhogy szerintem lehetetlen semmi nélkül.
Mi márciusban vettünk lakást és van benne önerő és ingatlanfedezet is, de most már mi is megizzadnánk.
Helló mindenkinek!! Lenne egy olyan kérdésem hogy, nincsen egy árva fillérem sem, de mindenképpen egy lakás vagy egy kisebb családi házhoz szeretnék hozzá jutni vagy egy tanácsi lakás... mindegy csak a családomnak tudjak biztosítanii egy fix lakhelyet...Mindenki ötletét várom segítsetekk nekem! Aki volt már ilyen helyzetben és sikerült valamilyen ingatlakhoz jutnia az irjon legyen szíves...SEGÍTSETEK!!!
üdv:Csabi
További ajánlott fórumok:
- Családi ház kontra Panel lakás
- Hány évesen és miből lett saját lakásotok/családi házatok?
- Tudja valaki a 2011-es Gyes és Családi pótlék postai, illetve a banki utalás időpontjait?
- Ti mire figyelnétek lakásvásárláskor, mik a buktatók? (a hirdetést olvasva, illetve megnézéskor)
- Ki tudja, hogy mennyi Ausztriában és Németországban a családi pótlék 1, 2, illetve 3 gyerek esetében?
- Kell-e SZJA-t fizetni illetve jövedelem kivétet elszámolni egyéni vállalkozónak, ha családi gazdaság tagja?