Napozás után kipattogás mitől lehet? (tudásbázis kérdés)
Szia!
Van pár ismerősöm, akik korábban nem igen tudtak a napozni. mert napallergiások voltak, piros, viszkető kiütések jöttek elő. Nekik bevált a stabilizált aloe vara alapú napkrém, az aloe first és pár vitamin fogyasztása és már nyugodtan mehetnek a napra.
Jobbulást!
Nekem napallergiám van. Bokámon, csuklómon, dekoltázson szokott kijönni. E-vitamin szedésével ki lehet küszöbölni.
Én nem kennék rá ilyen drogériás saját márkás naptejet semmiképpen. Nézzél valami természetesebbet ami nem tartalmaz annyi káros anyagot. Sokféle van a neten, mi az Esz..erkrém termékét használjuk.
Remélem sikerül enyhíteni. Ja nekem bevált még viszketés ellen a hideg folyóvizes öblítés.
A legelső valamikor májusban történt a legelső forró napon, akkor napoztam, ugyanazon a területen lett aknés,mint most, akkor picit viszketett, próbáltam nem vakarni.
Elmúlt és most megint kiütötte ugyanott, nem viszket és valamennyivel kevesebb kb 5-10 pöttyel mint az elsőnél, nagyon elvagyok keseredve , most nem napoztam de kerti partin voltunk és hát 29 fokba bikini felsöbe voltam, így érte a nap.. nem merem a hajam sem felkötni, szégyenlem a pöttyök miatt a hátam, pedig derékig ér és borzalmasan meleg. :(
Nálam se hat semmi...jelenleg hólyagos a vállam,hátam..
Levendulás testápolóval kenegetjük de semmi..majd elmúlik,utána már nincs gond.
Allergia.
Én pont így vagyok...
Épp most a hétvégén kezdődött. Nekem a karom, a vállaim és a dekoltázsom kiütéses.
Innentől jön a hosszú ujjú, stb. Én a krémekre is allergiás vagyok:S
Ja, Hajat feltűzni, ha odalóg!
Napozás után a hátam teteje-közepe egy foltba mindig kipattogzik, hiába kenem be 50-es naptejjel.
(Akkor is előfordul, ha csak kint a napon tevékenykedek.)
Tudnátok esetleg krémet, vagy naptejet javasolni, ami segíthetne a megelőzésben?
További ajánlott fórumok:
- Megcsalt a férjem, én megbocsátottam, nem válunk, de lehetünk ezután boldogok?
- Hogy lehet valaki olyan gusztustalan, hogy miután a lábát tapogatja, kézmosás nélkül ad enni az unokájának?!?
- Milyen oka lehet, hogy egy férfi hetekig csapja a szelet, utána meg sunyin próbál lerázni?
- Szerintetek 2 vetélés után és 3 egészséges gyerek mellett normális dolog-e baba után vágyni? Lehet -e segíteni a terhesség megtartását?
- Normális, hogy 1 óra napozás után vörös a bőröm és lángol, forró?
- Milyen napozás utáni terméket ajánlanál kisgyereknek, főleg ha egykicsit, enyhén piroskás is lett a bőröcskéje?