Normális, hogy 1 óra napozás után vörös a bőröm és lángol, forró? (tudásbázis)
Már nem csak 12 órakor veszélyes. Gyakorlatilag 11-15 óráig egyáltalán nem lehet huzamosabban a napon tartózkodni egy napsütéses, nyári(as) napon.
Már a bringázásra is magas faktorú krémmel kell elindulni. :)
Így van.
És még mindig nem hiszik el sokan a klímaváltozást, felmelegedést. Pedig kézzel fogható, érezhető. Régen (20-30 éve nem volt szükség légkondira, ma már nehezen lehet a hőséget elviselni enélkül, pedig én jól bírom a meleget (nem szeretem a légkondit), de ez már nekem is sok. Napozni már alig tudok. Nem csak a bőröm nem bírja, de nem kellemes, és könnyen napszúrást kapok. El nem tudom képzelni, hogy bírnak néhányan órákig a napon feküdni nyáron, tűző napban.
Tegnapi NAPtól simán lehet.
És még nem nem mondanak hülyének, hogy kalapban járok sokszor; és mielőtt bárhová megyek otthonrorol vagy melóból, lekened magam...
Szarrá égtem ma. Pedig sosem szoktam.
Szerintem napozni lehet, de nem a déli órákban, akkor bizony le lehet égni.
1 óra alatt én hólyagosra égnék. Ilyenkor meg tilos napozni ha nem akarsz beteg lenni.
Ma abban az időintervallumban magas és extrém magas között volt az UV sugárzás (6 fölött, figyeltem). Máskor válaszd meg jobban, hogy mikor és mennyi ideig fekszel a napon!
100 éve még nem volt normális. Azóta minden évben erősebb az UV , egészségtelenebbül élünk. Ez van. Aki nem alkalmazkodik a megváltozott viszonyokhoz kipusztul, de legalábbis károsodik.
Mondjuk nem a legnagyobb sugárzásban kellene kifeküdni.. 🤨
A nap éget, nem barnít.
Ha bőrrákot akarsz kapni akkor feküdj ki még pár évig ebben az időpontban.. 🤦♀️
ha sokat szoktál napozni, gondolom, áprilisban már szoktál és május közepére már szokja a bőröd
de most áprilisba n még tél volt, ezét gondolom most kezdted, pedig május-júniusban a legerősebb a nap
nem volt jó ötlet
Nagyon erős már a nap, engem is lekapott tegnap ahol kint volt a vállam a felsőből, pedig csak annyit voltam napon míg a kocsiból kiszálltam és bementem valahova, összességében nem volt egy óra, mégis estére rákvörös lettem.
Akinek érzékeny a bőre, azzal ez előfordul. Ezek szerint a kreol bőrűekkel is. Lehet, hogy ózon is kevesebb van a sztratoszférában. Szóval: fent.
Teljesen normalis, hogy leegtel. Te viszont nem vagy normalis, hogy ebben az ido intervallumban fekszel ki.
Én tegnap egész nap a városban mászkáltam pólóban, és mindkét karom leégett, pedig sokszor voltam villamoson, metrón, plázában stb. Én is meglepődtem.
Nem vagy még a naphoz szokva. Óvatosan szoktasd magad.
Sajnos így van. Egész napos pirítás már régóta egészségtelen, pár éve pedig abszolút beszűkült a napon tölthető idő. Magas faktorszámú krémmel is.
Kreol bőröm van és mindig délben napozok fél- egy órát
Idén ez volt az első de amm másik éveken is így csináltam
Akkor feküdtél ki amikor épp nem javasolt a magas UV miatt és kb.gondolom még nem is lehettél barna:0
Szóval NEEE!!!
fél 11-fél 12 között kifeküdtem napozni a hátamra és leégtem. Mitől ilyen érzékeny a bőröm? sose szoktam leégni!
További ajánlott fórumok: