Kutyakiállítás, kutyakiállítok, tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Sajnos nekem erről a levajazásról más véleményem van ... Tizen év kutyázás alatt sokat láttam ,hallottam. Nem azt mondom ,hogy minden esetben le van zsírozva stb ,de sajnos több a korrupt Bíró és ez elszomorító.
Ezt neked kell tudni, először esetleg érdemes kimenni, csak úgy nézelődni.
Én is így kezdtem, hogy csak egyszem kutyám van és csak úgy beneveztem, egyből fajtagyőztes let, azóta nincs megállás a "lejtőn". Imádok járni, bár az utóbbi egy évben eü okok miatt ritkán járok.
Amit tudni kell. SZépen mozogni felvezető pórázon, fogát megmutatni, hagyni, hogy végigfogdossa a bíró és szépen megállni.
Francia buliknál van olyan akit szeretnek nyeretni egy nagy tenyésztő, de nincs levajazva szerintem.
Szia!
Ha olyan kuytád van, amit érdemes kiállítani, miért ne vihetnéd? Ha kedved van hozzá menjetek, próbáljátok ki magatokat. Esetleg kezdésnek elismert (akár külföldi) tenyésztőkkel/ fajtabírókkal felveheted a kapcsolatot és kérhetsz egy véleményt a kutyádról, hogy a külleme alapján kiállításra való vagy sem. Akár kiállításon is megkérdezhetsz egy bírót, hogy mondjon róla egy őszinte véleményt.
A törzskönyv nem garancia semmire, akárhányszoros champion szülők almából sem minden kiskutya lesz kiállításra való. Egy jó show kutya azon felül hogy megfelel a standardnak, jól érzi magát a bőrében a ringben is.
nem tom milyen kutyákkal jársz kiállításokra stb...
francia bulldogról vmi infó?köszi
mik az alapok,amiket tudnia kell az ebnek?
ne hari,de tényleg elég drága "hobby"
én arra gondoltam,hogy én mint 1 szem kutyagazdi,akinek semmi célja azzal,hogy ebből üzletet csináljon,van e értelme kimennem!nekünk francia bulldogunk van,a képeim közt megtalálod!
Megéri?
Ez nem üzlet, a kutyakiállításosdi és a kutyatenyészts nem üzlet, hanem egy baromi drága hobby, meg csak a szaporítóknak éri, meg max pár évtizedek óta ezzel foglalkozó és világhírnevet szerezett tenyésztőnek.
anyagiakban sem kevés összeg!megéri?
tenyészszemlén miket néznek?
nekem pl az,hogy érdemes járni?
azt írta privibe vki,hogy minden le van fizetve stb.....
Sziótok!
Segítsetek!
Kérem , írjátok le ,hogy pontosan hol kell mérni a marmagasságot!
Köszönöm!
hebbor
privibe leírom!
te ezzel foglalkozol?ha cinkes ne válaszolj:)
szia!
na kezdődik is a probléma! a mi kutyánk sajna nem engedi meg hogy belelessenek a szájába,vagyis eddig csak a dokiknak nem engedte!ilyenkor a gazdának kell kinyitni a száját?
Sziasztok!
A tenyésszemlére 1 éves korában viheted. A kutyust megnézik ,hogy megfelel -e a standardnak.Figyelembe veszik a mozgását ,és asztalon is megnézik a kutyust.Ilyenkor szintén a fajtára jellemző dolgokat vesziok szemügyre és az esetleges hibákat. Bele fognak nézni a szájába is a fogazat miatt !!! Ezt jó ha elötte egy a kutyus számára idegen illető is megpróbálja ,mert amennyiben a kutyus nem engedelmes az kizárást jelent . A ringdresszúrát egy felvezető póráz segitségével lehet gyakorolni .
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Ex-candidások tapasztalatai
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?