Kutya kiválasztása (beszélgetés)
Nos, a tanácsodat végül nem sikerült megvalósítanom, lévén, családi házban lakunk. Mire én kiérek... De most nem is erről akartam írni, hanem arról, hogy roppant érdekesen alakult a két kutya együtt élése. A "kicsi", aki féléves korára utolérte magasságban az "öreg"-t, nappal nem ugat. Csak éjszaka... Sőt, az öreg éjszaka már egyáltalán nem ugat.
Azonkívül - ahogy reméltem - meg is tanulta a kicsi a szokásainkat. Amit viszont nem reméltem, az öreg is "eltanult" a kicsitől dolgokat. Pl. mindenféle köveket, téglákat, cserepeket, vasdarabokat ásnak ki a földből és hordják az udvar közepére... A sziklakert több kg-os köveit is! Azt, hogy a sziklakertet nem szabad szétszedni, sikerült megértetni velük, de a többi lim-lomot illetően csak abban reménykedem, hogy előbb-utóbb elfogynak a föld alól. És csak nézek, mert füvesített udvarunk van/volt:), amit rendszeresen nyírunk és soha nem voltak kövek, téglák. Azok még valamikor régen kerültek a föld alá. Már arra gondoltam, akár elmehetnénk szarvasgombát keresni:))
Nekem berni pásztorom van, ha még érdekel valakit :D
Csakis ajánlani tudom ezt a fajtát, engem elvarázsoltak! :)
Nahááát, ez tök jó:)) Azt hittem, valami bonyolult módon lehet csak... Hamar nem tudok beszámolót küldeni, mert olyan pici faluban lakunk, hogy reggel postás, újságos, aztán autók, amiket ugat. Azt se mindet. Úgyhogy ki kell várnom egy alkalmat...
De köszi, ez nagyon megtetszett:)
És szerinted egy 10 éves kutyát még le lehet szoktatni? Nem is az ugatásról, hanem hogy akkor ne ugasson már, ha oda megyünk...
Adnál némi segítséget?
Mi 10 évvel ezelőtt, amikor elmentünk a tenyésztőhöz, hogy kutyát válasszunk, miután a legrámenősebbet meg akarták tartani, én a legszerencsétlenebbet választottam. 3 hónapos kis német juhász volt. Szép volt, kissé viharvert, ahogy az a rámenős testvére "elverte" a kajától. A füle is be volt hasadva. Amikor beültünk vele az autóba, azt a nézést, ahogy nézett vissza a szüleire, testvéreire, soha nem fogom elfelejteni. Mintha magában némi daccal azt mondogatta volna, akkor sem sírok, akkor sem sírok. Megölelgettem, és könnyekkel küszködve mondtam el neki, hogy nagyon jó helye lesz meglátja és soha nem fogom elhagyni. Azt nem tudom, hogy ebből mit értett meg, de az kétségtelen, hogy amikor bementünk a legközelebbi benzinkúthoz tankolni, a párom bement fizetni amíg a kutas töltötte az üzemanyagot. Egyszer csak észrevette az aranyos kis kutyust. Nagy barátságosan bekopogtatott az ablakon, hogy jajj, de helyes kiskutya! Az én újdonsült kis őrző-védőm hátán egy pillanat alatt felállt a szőr, felhúzta az ínyét és amúgy férfiasan megugatta a kutast:)
Sajnos sok viszontagságon keresztül mentünk, de a leghűségesebb, legmegértőbb, legszebb és legokosabb kutyám ő, akit valaha is ismertem. Lassan hozunk mellé egy kiskutyát, hogy tőle tanulja meg, mi is nálunk a regula..., hogy mire el kell mennie, ne egy kis kölyökkel maradjunk itt. Teljes jogú családtag Ő. Sőt, még az a semmirekellő cicánk is:) Imádja az unokáimat, a családtagokat is szereti. De szerénytelenség nélkül állíthatom, én vagyok neki a Mama:) A párom pedig a Gazda. De csak azért, hogy az ő hiúsága se szenvedjen csorbát:))
...igen-Igen...Wan ilyen műsor az anImal planeten,amikor Wan,mindig nézem!!!:)))
XD
nem akarunk egy domináns kutyát akkor soha ne azt a kiskutyát válaszuk amelyik elsőként oda jön hozzánk , hisz ö a legbátrabb nem fél oda jönni !
Mi ilyet választottunk, és tudta azért ki a főnök..kölcsönösen szerettük egymást. :))
Nagyon fontos amikor elhatároztuk , hogy kutya tulajdonosok szeretnénk lenni , olyan kutyust válaszunk amilyen egyéniségek vagyunk !
Induljunk ki magunkból , ha nyugodt kimért típusú egyéniség valaki , ne akarjon egy örök mozgó élénk kiskutyát ! Viszont aki szeret sportolni az semmi félekép ne válaszon egy lusta kölyköt ! Figyeljük meg az almot , ha nem akarunk egy domináns kutyát akkor soha ne azt a kiskutyát válaszuk amelyik elsőként oda jön hozzánk , hisz ö a legbátrabb nem fél oda jönni !
További ajánlott fórumok:
- A kiválasztott - Beszélgessünk Uri Gellerről és műsoráról
- Hogyan tartsuk meg a kiválasztott pasit tartósan, avagy hogyan menjünk férjhez? :)
- Szerintetek aki álmában hal meg az kiválasztott?
- Ruhaméret kiválasztása
- Mennyiben fontos a Kiválasztott illata?
- Jó ötlet úgy kiválasztani az esküvői tanúmat, hogy szándékosan veszélybe sodrom magam? És az lesz az aki segít?