Kuszkusz zöldségekkel recept
A Kuszkusz zöldségekkel hozzávalói:20 dkg kuszkusz
4,5 dl zöldségalaplé
só, bors
1 csokor petrezselyem
1-2 evőkanál citromlé
őrölt koriander
1 piros paprika
1 kisebb uborka
1/2 fej lilahagyma
olívaolaj
A Kuszkusz zöldségekkel elkészítési módja:
A kuszkuszt felöntjük forró zöldségalaplével vagy forró vízzel és némi ételízesítővel. Lefedjük, 15 percig állni hagyjuk. A zöldségeket apró kockára vágjuk, a petrezselymet is összevágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, citromlével, megszórjuk őrölt korianderrel. Ha a kuszkuszszemek magukba szívták az összes folyadékot, villával átkeverjük, és beleforgatjuk a zöldségeket. Fogyaszthatjuk azonnal is, de néhány óra állás jót tesz neki.
Ehetjük zöldsalátával önálló fogásként, vagy bármilyen húsféléhez köretként. Tehetünk bele friss koriandert is, bármit, amit szeretünk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. okt. 15. 07:23
A kuszkusz zöldségekkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.