Külföldi egészségbiztosítással Magyarországon tervezett műtétre S02 nyomtatvány hogyan? (tudásbázis)
Óbazmeg :( Fogd az össze az leleted, műtét előjegyzésed, és menj a magyat EOP-be vagy a háziorvosodhoz! (ha jól emlékszem, németül nem beszélsz jól) Ezt mindkét helyen igazolniuk kell oda-vissza egymás közt. Régebben legalább is így volt. Nem te futsz a pecséttel, hanem protokol szerint futtatják. De ez vagy 10 éve.
Witchkraft legyen Veled tényleg! Ügyesen! ;) Hívd fel a magyar biztosítót (olcsóbb, mint hazajönni), és keríts egy embert, aki fordít kint ;)
Krankenkasse lett felhívva, ő küldött haziorvoshoz...
Magyar oep meg a Krankenkasse-hoz előtte...
Akkor nem tudom, mi az a mindenki, aki mindent mond. Hónapok óta agonizálsz ezen. Mondd meg őszintén, mégis mi tart vissza, hogy a krankenkasséba vagy a magyar biztosítóba bemenj, esetleg megemeld a telefont? Vagy mondjuk mikor kiírtak műtétre, miért nem kérdezted meg? De hagyjuk is ezt...
El kell indulni valami érintett szervnél, és elárulom, a hoxa nem az. Nekem sokszor szimpatikusak voltak a hozzászólásaid, de ez facepalm. Amolyan vadgalambos, ha tudod, akkor csináld!
"S02/E112" ezt kérdezd meg hétfőn!
Azért találtál ki ezeket a kódokat, mert a latin internaciolále értik egymásközt az orvosok. Az ellátását, elszámolsását meg a "1456789rtzuioőpékvlk" kód adja.
Neked a státuszod fix, elő is jegyeztek. Ki mondta, hogy kell a nyomtatvány?
Mit mondtak? NEKED monták.
A kódjával hívd fel a háziorosod! Ez egy nemzetközi kód lesz a nyomtatványra. Ő magyarul biztosan megmondja mi a teendő.
Hogy mennyit tudnak zagyválni meg ide-oda küldeni országokon belül és egymáshoz, arról regényt tudnék írni.
Amit én tennék:
-felhívnám a háziorvosom, kikérném a nyomtatványt (ha magam tudom nyomtatni, megoldva)
-felhívnám a főorvost a szakredelésen, elmondanám a nyűgöm, mert a hp adminisztrátor képes elküldeni időpontért, de 2 héten belül nem biztos, hogy kapnál
-visszamennék ahhoz az ügyintézőhöz, aki azt a bizonyos nyomtatványt kérte.
Vannak seggfej adminisztrátorok (ott addig kell állni a pultál, amíg nem lesz igazad, ha a mögötted álló fujtat meg vörösödik is), és rossz napja az orvosnak is lehet, de ha tényleg szükség van, segítőkészek. A Hippokratészi eskü nagyon kevés orvos szíve mélyén, ha máshol nem, ott van. Hogy po:cs a rendszer amihez nekik igazodni kell, nem az ő hibájuk.
Mielőbbi jobbulást!
Április 6-án lesz a műtét. Tervezett műtétre kellene az S02/E112 nyomtatványt beszereznem. Mindenki mindent mond. Előbb az osztrák Krankenkasse azt mondta, hogy az itteni haziorvostól kell kérnem valami papírt, és azzal kell mennem a magyar főorvoshoz alairatni. Ennyi vagy még van más teendő, vagy egyáltalán ez a megoldás erre ?
Választ előre is köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- SPAR Magyarország matrica - Ingyenes csere-bere fórum
- 2011 tavaszra tervezett babaprojekt
- Szerinted ki képviselje Magyarországot a 2012-es Eurovíziós Dalversenyen?
- 2014 nyárra-őszre tervezett babák
- Leggyakoribb utónevek a mai Magyarországon
- "Jövedelemigazolás egészségbiztosítási ellátás megállapításához" című nyomtatványt honnan tudok kérni?