Külföld két gyerekkel (beszélgetés)
Szia,
a franciàk àlt hülyék, a pàrizsiak rosszabbak. Szerintem, még itthon kezdj el franciàul tanulni, hogy meg merj szolalni, aztàn ha màr kint leszel, biztos gyorsabban fog menni. Csak merj kimozdulni, baràtkozni pl a jàtszotéren. Biztos ott is vannak azért aranyos emberek.
Szia!
Máris belevágtok :) ? Ahogy engem biztattál a Dunántúllal,most én is biztatni szeretnélek.Jó lesz,és nincs olyan messze.A nyelvet könnyebb kint megtanulni,ha az ember rá van utalva.Sok sikert!
Hasonló jókat kívánok a topic indítójának is.Bár Párizs már messze van,s a franciák tényleg nem túl barátságosak.De gyönyörű város!
azért az megnyugtat hogy mások is vannak hasonló helyzetben.
most éppen párizs van terítéken. és köztudottan nem barátságos emberek a franciák. ezért is van parám.
még nem biztos hogy megyünk.
Hová mennétek? Mi Bécsbe fogunk költözni.
Hasonló cipőben járok, én is parázok egy kicsit. El épp nem adnak, de és se sokat értek a nyelvből...
Szia!
Hát bennem is megfordult a dolog, férjem Ausztriában dolgozik. Alapfokon beszélem a nyelvet, de még így sem lenne egyszerű. Én nem mernék, a fizetéséből meg itthon szépen megéldegélünk.
Hova mennétek?
ti kimernétek menni két pici gyerekkel külföldre úgy hogy nem igazán beszélitek a nyelvet? persze dolgozni apuci dolgozik, de orvost meg védőnőt meg ilyesmit meg kell érteni. milyen nehézségek lehetnek? és hogyan tanulnál te nyelvet kint ha be vagy "zárva" a két gyerekkel? és persze nagyszülők itthon.....
tapasztalatok?
További ajánlott fórumok:
- 1 órája költözött el a férjem... hogyan élem/éljük a gyerekkel/ ezt túl...?
- Az én hibámból csalt meg a párom és hagyott el a gyerekkel! Van visszaút?
- Közös hang a felnőtt gyerekkel
- Utazás, nyaralás kisgyerekkel külföldön
- Elítélendő, ha szeretnék külföldön tanulni (csereprogramban részt venni) egy gyerekkel a hátam mögött?
- Válás után gyerekkel külföldre nyaralni. Kell apuka engedélye?