Kukoricát főzve vagy nyersen kell fagyasztani? (tudásbázis)
bocsánat félreolvastam...
fogyasztani olvastam...
Fagyasztásra szánva minden ugyanúgy,de ilyenkor nem szoktam teljesen megfőzni, hanem 5-10 perc forralás után lezárom a tűzhelyet. A fagyasztott csöveket télen lobogva forró vízbe teszem és így főzöm az újraforrástól számítva kb. negyed óráig.
Elméletileg nyersen is fagyasztható, de mivel én a csuhéval együtt szoktam főzni, így mindig előfőzöm valamennyire, különben fagyaszthatnám a csuhét is a csövek mellé. :) A teljesen megfőtt kukorica is lefagyasztható, ekkor a fagyasztott csöveket a víz újraforrása után elég 1-2 percig főzni. A mirelit kukorica télen elővéve nem 100% olyan, mint a friss, de rajongóknak nagyon is megteszi. :) 6 hónapnál tovább nem igazán érdemes tárolni.
ezt a két formát én is kipróbáltam, de ízhatása eltér a friss szezon kukoricáétól.
köszönöm a segítséget:)9
szép napot nektek:)))
főzve!
pucold le a héját és a haját,
tedd bele egy edénybe a kukoricacsöveket, ha kell törd ketté.
tegyél rá gyenge kukoricahéjat (belső héj)
tölsd fel vizzel hogy bőven ellepje, de az edény ne legyen túl teli...
tedd fel közepes lángon főzni 20-45 percet, attól függ milyen a kukorica
ha nagyon forr a víz vedd lejjebb a hőfokot.
hagyd fedő alatt pár percet ha kész, vigyázz forró!
Jó étvágyat hozzá!
További ajánlott fórumok:
- Befőzés-eltevés télire.. Vagy fagyasztás?
- Kaptam egy láda élő garnéla rákot, mit csináljak vele? Le szeretném fagyasztani.
- Szerintetek a csöves kukoricát lehet fagyasztani?
- Kilencvennapos diétán, keményítőnapon a zöldségfélét mért kell mindenképpen főzve enni? Nyersen mért nem szabad?
- A májgombóc masszáját kifőzve vagy nyersen fagyasszam?
- Csökkentett szénhidrát tartalmú (így magas fehérjetartalmú) pizzalisztből készült tésztát le lehet fagyasztani (még nyersen)? Köszi előre is