Krumpli fánk recept
A Krumpli fánk hozzávalói:25dkg főtt krumpli
25dkg liszt
1 tojás
1 evőkanál olaj
2,5dkg élesztő futtatva
só
A Krumpli fánk elkészítési módja:
A krumplit összetöröm a többi hozzávalóval összekeverem jól eldolgozom fánk keménységű tészta legyen. Ujjnyi vastagságúra nyújtom, szaggatom. Kb 1 órát kelesztem. Ezután sütöm ki forró olajban, mint a fánkot. Jó étvágyat!
Fogyasztható fűszeres bundás csirkemellel de nagyon jó pörkölt mellé köretnek vagy csak önmagában is akár tejföllel vagy ketchuppal...
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Szafy, 2013. dec. 22. 09:47
A krumpli fánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.