Közösségi média előnyei és hátrányai: (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Közösségi média előnyei és hátrányai:
Hogy találtak munkát az emberek amig nem volt fészbuk és társai?
Volt papíralapű apróhirdetés, és tele volt , jellemzően a Váci út, "munkásfelvétel" táblákkal
Anno elbeszélgetett az ember a személyzetissel, ma interjú a HR-sel
Kiraknak az emberek minden hülyeséget magukrol, aztán később szivják a fogukat amikor visszaüt rájuk az
Régen ha valamit talált az ember, kiment az utcai telefonfülkébe és felhívta az adott számot, ma mobiltelefon és emilben "CV"
Amikor az első mobilomat kaptam, düdörögtem, minek az nekem
Természetesen, haladni kell a ránk kényszeritett technikával.
A formának nem kellene a tartalom rovására menni. A kettő nem üti egymást, hanem erősíti.
Ha ez sértés akart lenni, nem jött be, ugyanis nem vagyok újságíró. Bár egy nagyon igényes, egyáltalán nem bulvár lapnál voltam (hidd el, tényleg van ilyen), de csak hobbi volt az egyetem mellett.
Na jó, igazából tényleg nem érdekel, milyen minőségű cikkeket adsz ki a kezedből. Ha bölcs vagy, építő kritikának veszed, és a jövőben igyekszel jobban odafigyelni. Ha meg nem, akkor megsértődsz, és puffogsz magadban, hogy milyen bunkó vagyok.
Itt a tartalomról van szó. Egyébként meg ha a mai bulvár sajtót nézem, mert ugyan is már mind elbulvárosodott hát nem lennék sajtó munkatárs. Szégyelleném magam újságíróként.
De végül is ez munkavállalóknak karrierépítési tanács. Nem pedig irodalmi mű.
Komoly üzleti előnyöket ne is remélj a facebooktól. Az nem olyan platform, ott mindenféle ember megtalálható, éppen ezért a "hitele" is olyan...
Szakmai szempontból inkább a Linkedin a mérvadó, ott kell egy jó profil és ott találsz jó cikkeket, esetleg ajánlatokat.
Tökéletesen igaza van. Az hagyján, hogy nem használja helyesen a média/médium kifejezést, azt a népesség kb. 80%-a sem tudja. De tele van szarvashibákkal, alany egyes számban, állítmány többesben, és hasonlók.
Azért mindenki acsarkodik, hogy miért használunk jövevényszavakat, miért gyalázzuk a nyelvet trendi rövidítésekkel, akkor miért legitim a helytelen nyelvtan egy úgynevezett "cikkben"?
vállalkozó koromban 5 évig fenn voltam a facebookon. Mint vállakozónak semmi előnyöm nem származott belőle, csak chaten is zaklattak, tanácsot állásfoglalást kértek. irodámban a mun -kaidőben mindig elérhető voltam, inkább csak terhemre volt a face, mint profitált volna. Rólam volt/van fenn egy fénykép, családtagjaimról nincs.Megjegyzem, hogy én sem vagyok kiváncsi mások képeire, mármint a facre felrakottakra, vannak normális elérhetőségek, kapcsolatok, csatornák.
Én semmi előónyét nem tapasztaltam.
Aki ilyen magasröptű az olvasson Draytont eredetiben és ne a hoxán keressen kultúr-csemegét.
Senki nem kérte föl hibakeresésre. Vagy igen?
Hja... nehéz lehet komoly, vezető beosztásban elképzelni valakit, aki túrórudi pöttyös alsónadrágban héderel a vetetlen ágyban, szétszórt reggelizőtálcával + két ... háziállattal, háttérben nagy rumli, leszakadt függöny :)
Mely idill ellen semmi kifogás nincs, amíg négy fal között történik.
Egy időben direkt ilyen képekre vadásztunk, röhögtünk a kelekótya szelfiken.
Az a legtökéletesebb, ha tudatosan felépíti saját magát, hogy könnyen rátaláljanak.
Akár álmai cége, akár egy fejvadász.
Ugrás a teljes írásra: Közösségi média előnyei és hátrányai: