Középiskolás vagyok, de rossz szakot választottam és katona szeretnék lenni! (beszélgetés)
Hello!
Volt mostanában valaki toborzóirodában? mi a helyzet a létszámmal, vesznek fel embereket legénységire?
"Azt a bizonyos maradékot nem egyenest fogja tudni folytatni, legalább egy év ki fog esni, ezért egy-két évvel alacsonyabb osztálytól fogja tudni folytatni! Így veszik csak fel az esti iskolára!"
Egy-két évvel alacsonyabb osztálytól??Ja és különbözeti vizsgák is vannak(esetleg)....Jó éjt:-)
Igen kiesik.....de amiről már bizonyítvány van az nem VESZIK el!Tehát ha 10.-ről vagy 11.-ről van bizi akkor az már megvan,és nem esik vissza egy vagy két évet mint ahogy írja....
Na mentem pihenni holnap suli. Jóéjszakát mindenkinek!!
Úristen! Mikor kellett bárkit is nappaliból átiratnod estire? Nem folytathatja ahol abbahagyta! Kiesik év!
Túl fáradt vagy, inkább pihenj!
Úristen....inkább nem írok semmit:-) De ez nem így van tessék utána nézni!!! Én ehhez már fáradt vagyok...Jó éjt
Azt a bizonyos maradékot nem egyenest fogja tudni folytatni, legalább egy év ki fog esni, ezért egy-két évvel alacsonyabb osztálytól fogja tudni folytatni! Így veszik csak fel az esti iskolára!
Bocs, nem jól emlékeztem. Már látom, hogy ő is tiszthelyettes.
Te ott tartasz...HA ott akarja hagyni,fel veszik 8 általánossal!!(De nem 8 lesz neki,hanem 10 -vagy 11 nem tudom hányadikos most)Van a mi szakaszunkban is olyan,mellette végzik a sulit.A laktanyában van bent levelező suli,ahol tudnak érettségizni.Ha már 10 vagy 11 osztálya meg van akkor csak a "maradékot" kell befejeznie.
Na December 3.-án lesz nyilt nap aztán madj meglátjuk mi lesz belőle(m).
Ez csak egy feltétel votl ha jól emlékszem de már azt se tudom hogy én mit irtam sok volt egyszerre az információ és képtelen voltam feldogozni :) de madj szépen lassan átböngészem még az egészet és madj meglátjuk hogy mi lesz :) de köszönöm mindenkinek a segítséget aki információt tudott nyujatani :)
Miért, szerinted 8 általánossal hova veszik fel? Még ott tartunk, a kezdeteknél, hogy ott akarja hagyni az iskolát, nem?
Tartozzkodási helyem szolnok megye de pest megyében élek járkálni szoktam mikor hol tartozkodom félév itt fél év ott
Igen látom....írtam hogy a párom ftörm,erre ő:főleg ha tiszt.Pedig mint tudjuk tiszthelyettes csak.Nekem leesett akkor is,de nem akartam javítani.
röviden van 2 választásod.
1:bemész egy toborzó-irodába
2:jövőre megpróbálod a tiszthelyettesi sulit.
A rendfokozatok,tisztesek,tiszthelyettesek stb. pedig majd akkor lesz lényeges ha már katona vagy.Addig kár ezen rágódni:))
Hova valósi vagy??
Nem így gondolta...vissza kellett vna olvasnod,majd utána reagálnod.
"Azért bírja, mert nem annak szól vissza, akinek nem lehet - meg azért egy öreg katona már többet engedhet meg magának, főleg ha tiszt. De egy szerződéses???? Vagy egy tiszthelyettes????"
_Látod amit éN??De igazad van szegény srác el hiszem hogy nem érti,mert ide nem mindenkit a segítő szándék vezérelt,csak az okoskodás,hozzá nem értés nélkül....Jó éjt!
Hát Móni hallod, beletalltál a közepébe :D
Szerintem ő is így gondolja ahogy te írtad,csak nem részletezte le ennyire:))Szegény srác aki indította már gőze sincs hogy ki-kicsoda...
Azért nem szükségtelen,mert butaságot ír!!Már 2x olvastam hogy a szerződéses...ha ,már ez egy ilyen forum legyünk tisztábban a fogalmakkal!!
Igazad van,de szerintem szükségtelen az ilyen fokú javítgatása a másiknak.Elhisszük hogy jártas vagy a dologban...
Kedves Zulu!Akikre te gondolsz azok a tisztesek azaz a legénységi állomány!honvéd,őrvezető,tizedes,szakaszvezető.Szerződéses lehet tts(tiszthelyettes)vagy tiszt is!!!
Na a légiósok fizetése elégé elképesztő a külömbség
[link]
Így van.Hála az égnek én kicsit többet keresek,de sokszor így is gáz a hó-vége:((
:) Ciprusi hát igen és a Francia Idegenlégió...
Régebbe olvastam hogy a kezdők kapnak 300 ezret havonta de pill megkeresem ezt az oldalt nagyon durva milyen fizetést kapnak igy a magyarokhoz viszonyitva jó mondjuk de az olyan is mármint a légió
Bizony! És egy konyhás néni annyit ehet, amennyi belé fér! Ez máris amellett szólna nálam! :D
Hát semmire sem elég, az biztos. :( Ha a párod nem keres "normálisan", akkor elég az éhenhaláshoz. És elég szégyen, hogy neked az életedet kell áldoznod ezért a hazáért, most legalább láthatod, hogy mennyit ér az életed! :)
Ez teljesen igaz.Ha a párom sem lenne valamilyen szinte elmebeteg ő se lenne már ott:)))))
hát igen kb most komolyan egy konyhásnéni is ennyit keres mint egy katona és a katona jóval többet kockáztat :( ezzel a 65 ezer forital
Nem sokkal.Egy Ciprus-i szakaszvezetői beosztás 870-920 euró/hó.
További ajánlott fórumok:
- Nyíregyházán nőgyógyászt kit javasoltok? Ti kit választottatok, választanátok?
- Mesélnétek egy kicsit arról, hogy hogyan választottatok nevet a gyermeketeknek (esetleg, ha egyikőtöknek sem voltak előtte kedvencei)?
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- A párom az anyját választotta
- Megtaláltam az iwiw-en a középiskolai szerelmem, de már férjnél vagyok!
- 20 éves vagyok érettségi után mentem dolgozni, de most vissza szeretnék menni a suliba, elvégezni egy technikusi szakot....