Középiskolai szóbeli bemutatkozás hogyan zajlik? (beszélgetés)
-Elmondhatja milyen könyveket szeret olvasni/éppen mit olvas/.
-Szokott-e színházba járni.
-Milyen tanulmányi ill.sport versenyeken vett részt...stb
Anno a fiam ezekről beszélt.
Igen, így van. :)
Gimnázium.
Szia!
Én tavaly felvételiztem egy evangélikus gimiben.:)Itt előre mondták,hogy nem csak magamról fognak kérdezni,hanem tananyagot is.
Mivel a magyar írásbelim nagyon jól sikerült,abból semmit sem kérdeztek,hanem matekból,olyan dolgokat amit abban az évben vettünk.
Mivel egyházi suli,kérdeztek a vallásról is.
Amúgy még az igazgató kérdezgetett,hogy melyik könyvet olvastam utoljára,milyen filmeket szoktam nézni,mit sportolok,családról,nem gáz-e az osztályban hogy kitűnő vagyok,mi szeretnék lenni,szabadidő,MIÉRT SZERETNÉK IDE JÖNNI,többre konkrétan nem nagyon emlékszem,de igazából.Ebbe a suliba mentem végülis
Szóbeliztem egy sima gimibe is,ott kicsit idiótaságokat kérdeztek...Például olyat,hogyha bemennék egy boltba,és a polcokról levehetnék olyan tulajdonságokat amik nekem nincsenek de szeretnék,pl türelem,és a másik polcra letehetném azt ami van de nem szeretném,pl ingerlékenység,mit vennék,és mit tennék le?
Az fontos,hogy ne izguljon,ha olyat kérdeznek ki tudja magát húzni a helyzetből,és arra készüljön fel egy értelmes válasszal,hogy miért szeretne ide jönni,mert azt mindenhol megkérdezik
Én (ne haragudj) de nem értem pontosan a kérdést.
Szóval, a felvételi mellett még egy szóbeli bemutatkozást is kérnek az iskolában a jelentkezőktől?
Milyen suli ez? Valami gimi vagy szaksuli?
Nekem nem kellett középsuliba menet szóbeliznem, szóval nem annyira tudom ezeket, de szeretnék segíteni egy ismerős kislánynak. :)
A nevét, lakhelyét nyilván el kell mondania. De ezeken kívül még mi az, amit fontosnak tartotok, szükséges lenne elmesélnie?
További ajánlott fórumok:
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- Melyik városban jártál középiskolába/ipari suliba?
- Új igazolvány készítésénél miért fontos, hogy milyen középiskolát végzett valaki?
- Megtaláltam az iwiw-en a középiskolai szerelmem, de már férjnél vagyok!
- A TELC nyelvvizsga írásbeli és szóbeli egy napon zajlik?
- A középfokú német Euroexam nyelvvizsgára jók ezek a könyvek? Nagyon nehéz a vizsga? Hogy zajlik a szóbeli?