Kötelező 3 évesen oviba járni? (tudásbázis)
Köszönöm a válaszokat,aranyosak vagytok:)
Igazából nálunk van a városban 4 ovi és ennek az oviknak 1 közös igazgatójuk van és ő szortírozza a gyerekeket.Van olyan gyerek is akinek a város másik végébe kéne oviba menni.Nekem az a próblémám,hogy másik,jó oviba szerettem volna vinni a gyerekem,de nem lehet.Jövőre viszont nem lesz közös óvoda vezető,és azt ajánlották,ha tudom hagyjam otthon a gyereket,mert jövőre biztosan felveszik abba az oviba ahova akarjuk vinni. Úgyhogy ha tényleg nem kötelező még oviba vinni akkor lehet tényleg jobb volna itthon.Hát még kigondolom mit is csináljak igazán,mert ő is menne már,mert nagyon szeret gyerekek közt lenni.Evvel az ovival az a bajom,hogy vegyes csoportok vannak,tehát együtt vannak a 3 évesek és a 4-5-6 évesek is.Nem igazán érzem ezt jó megoldásnak.
Azért köszönöm a válaszokat.
ovija válogatja...bár mi falunk lakunk:
a kisebbik fiam tavaly május elején született a nagyobbik pedig 1 hónap múlva kezdte az ovit
az elején ebéd után hoztam őt haza, de már jó ideje ott is alszik, így 1/4-4 felé hozom el, nyáron is.
Itt nem csináltak belőle problémát, csak amikor szóltam, hogy ott fog aludni akkor húzta fel az óvónő a szemöldökét. De ezt leszámítva, semmi gond - vagy csak nem mondják. :P
Más pici babás anyuka gyereke(i) is ugyan így egész nap járnak oviba.
És nem azért járatom a nagyot oviba mert nem akarok vele foglakozni!!!! hanem mert imádja az ovit.
nem kötelező..sőőőőőőőőt..mivel van kistesó,csak 4 órában veszik fel..nehogy már anyukának túl jó dolga legyen otthon..pfffffffffff....
én egyébként azt mondom,hogy 4 órára,ha beadod,azzal nem fogsz ártani neki..szocializálódik egy kicsit..most még könnyebben beilleszkedik,mint késöbb...
További ajánlott fórumok:
- Tanácsot szeretnék kérni! 6 éves lányom retteg oviba járni.El vagyok keseredve:(
- 3 évesen kötelező óvoda - milyen esetekben menthet fel a jegyző vajon?
- Kötelező a rövidnadrág az oviba!
- Hiperaktivitás tüneteit vettem észre a 3 éves kisfiamon, nem rég kezdett el járni oviba, de ott is nehezen kezelhető!
- Miért nem szeret oviba járni a kislányom?
- A kisfiam utál oviba járni.Mit tegyek?