Kórházi csomag (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Kórházi csomag
köszi, csak most olvastam....
no, azóta megszültem (2 hónapja), itt Győrben nem kellett semmilyen frisset kérni, elég volt az eredeti fénymásolata
Sziasztok!
A listához még hozzácsapnám a fecskendőt vagy kiskanalat, poharat! A régivágású kórházakban, amilyen nálunk is van, nem sokat segítenek, hogy szoptathasd a babát és ha pótolni kell valami miatt, akkor javaslom, ne cumisüvegből! Mi 3 teljes hónapot szenvedtünk, mire sikerült cicire szoktatni az első babánkat egy ilyen kórházi akció után!
Sziasztok!
Mkriszti91-nek: Nekünk már a második babánk lesz és ezelőtt 4 évvel 3 hónapnál nem lehett idősebb a papír, most már 30 napot mondott a szülésznőm. Azt mondta a 35- dik héten kértet már elfogadják. Ez nem kerül semmibe és ott tudod kérni ahol megesküdtetek.
sziasztok!
A házassági anyakönyvi kivonattal kapcsolatban: ahány oldal, annyiféle verzió: "1 hónapnál/3 hónapnál/300 napnál nem régebbi" Lehet én vagyok tudatlan, de azt nem egyszer kiállítják és annyi? Lehet/kell azt újítani/hosszabbítani??
Én speciel másfél éve vagyok férjnél, akkor nem fogadják majd el?
Nemsokára szülni fogok, nekem a barátnőim ajánlották, hogy vigyek magammal nedves vécépapírt is, azt mondták nagyon jól használható szülés után!?
Müller-ben nagyon jó áron van :-)
10 ember??
Hány ágyasak a szobák a Bajcsyban?
Noh, akkor félreértettem valamit, a másik topikban aztatot írod, hogy még nincs meg a csemete...
Szóval itt a szobatársnál volt császár... Neki is gratula :D
Lehet, hogy én olvasom félre, de nem a szobatárs gyerekéről volt szó? :)))
Fawkes, gyorsolvasó vagy? :)))
Naaaa végreeeeeee!
Gratula kedves Nagymama :D. Csemetéknek meg sok sok boldogságot a kis jövevényhez :))))))).
Nem kifejezetten a kórházo csomagról szeretnék írni. Szeretném elmondani milyen hatalmas élményben volt részem a Bajcsy kórházban. A lányom szobatársat kapott, szegényt 24 óra vajúdás után meg kellett császározni de sebtiben ám, mert a baba beszorult a szülőcsatornába.
És ennek ellenére ott volt a szoba közepén, gurulós ágyban és békésen, csodálatosan aludt. Gyönyörű baba, 3800 gramm, a mama 41 éves. Ő kicsit fáradt, de a kisfia csodálatosan szép, nem látszik rajta, hogy pár órával ezelőtt még nagy munkában volt. Olyan jó látni, hogy nem sterilizálják a babákat oly mértékig, hogy a saját immunrendszerük elfelejt dolgozni, és jönnek a mindenfaja problémák. Szóval a baba alszik, és nem zavarja őt a 10 ember a szobában. :)
Szerintem a hálós bugyi kényelmesebb, mint az eldobható. Nekem mindkettőből volt, a hálós jobban tartott. Kettőt vettem és az egyiket mindig kimostam este, nagyon hamar száradt, szinte percek alatt.
A pólyában tudnak mozogni a kicsik?
Rózsa:
Én is alapítványiban voltam. Szerintem megéri, mert senki nem zavar.
Engem az zavart volna, hogy zavarok másokat a mászkálásommal, a gyereksírással, stb.
Nem olcsó, szerencsére nekem a cég fizette. :))
És nem utolsó szempont, hogy volt fürdőszoba a szobához. Mivel én nem adtam ki a babát a nővérekhez, jó volt, hogy csak egy lépésre távolodtam el tőle, ha a fürdőbe kellett mennem.
Én is beszereztem egy pólyát. Nekem szimpatikus ez a viselet. Bár nyáron lehet, hogy nem is fogom tudni használni.
Én inkább amiatt aggódok, hogy kapjak benti hálóinget, hogy ne a magamét vérezzem össze. Eldobható bugyit már beszereztem. Ez is milyen jó találmány...
A Bajcsy kórház.
Pedig a szülő nők a bírja a zsebük még privát szobát is kérhetnek, amine barátságosabb mint a sima kórházi szoba. Ennek az összege az Alapítványba megy, én jó dolognak tartom.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet elérni a természetes szülést egy kiszolgáltatott kismamának, amikor minden kórházi dolgozó ellene van?
- Kórházi csomag változat
- Tényleg igaz, hogy a kórházi dolgozók összejönnek egymással?
- Egy egészségügyi kórházi dolgozó, ápolónő bele turkálhat-e a betegeg kórtörténetébe?
- Babakelengye, kórházi csomag… Mi az ami hasznos vagy felesleges?
- Milyen kórházi csomagot vigyek magammal babának és mamának egyaránt a SOTE I-es klinikára? Mit adnak és mit nem?