Konvektor vs. cirkó fűtés - melyik éri meg jobban, tapasztalatok? (tudásbázis)
A gázkonvektor a fűtés lekapcsolása után hűti a felfűtött helyiséget a parapeten keresztül. A konvektor hatásfoka nem éri el a 38 %-ot!
A mai kompakt fali gázkazánok, cirkók tartalmazzák mindazt, amit régen külön kellett a szerelőnek beépíteni. A korszerű gázkazánok hatásfoka már nagyon magas, 95% feletti. Fejlett elektronikus vezérléssel vannak ellátva és természetesnek számít a külső hőmérsékletérzékelős vezérlés is.Ezért egyértelmű hogy a cirkó fűtés a gazdaságosabb,beépítése után a lakás komfortfokozat besorolása összkomfortossá minősül!
sziasztok,
gázos, tégla, 49 m2-es, 2 szobás lakásról lenne szó. felmerült a gázcirkó, hogy esetleg azzal gazdaságosabb lenne a fűtés.
jelenleg konvektor van minden szobában.
még nem laktam benne, felújítás alatt a lakás.
próbáltam utánajárni, hogy melyik éri meg jobban.
szerintetek, ha télen 22 fokot szeretnék a kisszobába meg a fürdőben nem megfagyni, érdemes a gázcirkó? a nap jelentős részében dolgoznék, nem lennék otthon. a nagyszobába meg szerintem csak akkor mennék, ha vendégek jönnének vagy tornázni szeretnék.
További ajánlott fórumok:
- Most építkezem. Nappaliba konvektor vagy padlófűtés a megfelelőbb?
- Gázfűtés - kazán vagy konvektor
- Központi fűtés vagy konvektoros
- D-ég cirkófűtés szabályozó beállítása
- Mennyiből tudnák megoldani a fűtést konvektorokkal?
- Tégla építésű lakásban, a régi konvektoros fűtés helyett ki lehet-e építeni a cirkó fűtést? (kémény nincs)