Kontaktlencse-Mennyibe kerül? (tudásbázis)
Huh, végigolvastam és a drdio résznél eszembe jutott miért ismerős a név. Sajnos nem tudom, hogy egy nyilvános fórumon lévő dolgok igazak-e, de nem is érdekel.
Van vele tapasztalatod?
Ofotértben voltam, le se szartak, 6szor berendeltek, végül azt mondta tegyem be magamnak....semmi magyarázat csak a cseszegetés.
3 nap szabim ment rá és végül azt mondta hogy soha nem lehet kontaktlencsém mert lepörög a szememről. Fel sem ajánlotta hogy rendeljünk másfélét.
Erre gondolsz?
Bioflex 55 Premier
görbület: 3 fajta (8,6 8,8 8,9)
diaméter: 14,2
Eddig én is tőlük vásároltam, mindig gyorsak voltak, de most majd másfél hónapot várattak. Többször küldtem emailt és hívtam is őket, a végén megkérdezték, hogy mi lenne, ha más görbülettel küldenék, esetleg más dioptriával? Nevetséges! Ja és ígértek kárpótlást, abból sem lett semmi!
Egyébként a horvátoknál sokkal olcsóbb a lencsetisztító! Van ismerősöm, aki amerikából hozatja a lencséjét, mert ott az olcsóbb (csomagköltséggel is!).
Rendeltem a netről tisztítófolyadékot.
2 palack + egy pici ajándékba = 5400 postaköltséggel együtt!
De pont most néztem azt az oldalt, amit lejjebb ajánl valaki, ott 5900 ugyanez a lencse.
Asszem, áttérek én is a netes rendelésre :)
Én Biomedics-et használok, 3 hónapra 8700 ft.
Már 3 és fél éve ezt a márkát használom, meg vagyok vele elégedve!
hát az én fél éves lencséim egészségpénztári kedvezménnyel kerülnek 26ezer forintba:-(((( sajnos minden egyes újravásárlásnál 1hónapot kell várnom, mert elég speciális (csak cilinderes) kell a bal szememre, de megmondom őszintén 32évig használtam szemüveget és még ha ilyen drága is nekem jobban megéri és kényelmesebb viselet...
ja, a jobb szemem -6os, és jó rá a lágy lencse is!
Sziasztok!Nekem ugyan nincs lencsém,de szemorvos mellett dolgoztam a gyerekek előtt.
Első kontaktlencse előtt mindenféleképp szakember meg kell vizsgáltatni a szemet,mert a megfelelő lencse kiválasztásánál,nem csak a dioptria fontos,hanem a bázis göbület is,scak akkor fog illeszkedni rendesen a szemhez,és lesz kényelmes.
Nagy dioptriánál is lehet lencsét hordani,de azt hiszem akkor inkább a kemény,félkemény változatát szoktát ajánlani.
Azért kell szakorvoshoz fordulni ,mert ott megtanítják hogyan kell felhelyezni a lencsét,és hogyan kell kezelni.
Szia!
Az enyém 4,5 és 5:(
szerintem nagyon praktikus főleg nyáron! Esetleg kérdezz meg egy szakembert, hogy ekkora dioptriánál is lehet e, de szerintem igen! Eleinte nehéz a saját szemedben "turkálni" de meglehet szokni:)
További ajánlott fórumok:
- Színes kontaktlencse
- Észrevétlenül eltűnhet egy kontaktlencse a szemből?
- Ha kontaktlencsém van festhetem a szemem?
- Mit kell tudni a szülés alatti kontaktlencse viselésről? Szabad vagy nem?
- Cylinderes kontaktlencsével a 2. próbanapon normális a homályos látás?
- A kontaktlencse használata okoz-e szemünkben károsodást?