Kommunikáció az ebédről... (beszélgetős fórum)
Én mást is el tudok képzelni a szeretet kimutatására, mint a rabszolga szerepjátékot...
Én is dolgozok, emellett háztartást is vezetek (most kettőt is), én sem várom el, hogy kiszolgáljanak, és nekem sem kell senkit kiszolgálnom. Szerintem ez így normális. Az én férjem és a gyerekem tuti nem fog éhen halni, ha én nem leszek a közelükbe, mert tudnak vásárolni, főzni, tálalni és takarítani is, hiszen nekik pont úgy kell ezeket a tevékenységeket űzni, ahogy nekem:D
Channa ..
Te aztán megéred a pénzed😂
Nem szoktam kiszedni az ételt -a gyerekünknek kiskorában igen-, azt intézze magának mindenki... a ruhákat természetesen kimosom, kivasalom, de a férjem elrakja a sajátját, sőt sokszor az enyémet is:)
A közel fél évszázad alatt még soha nem készítettem ki neki ruhát, tudja mit akar felvenni :)
Lehet, hogy régi szokás, de a 26 éves nemtudomkim is szed a barátjának:DDDD
A ruha kikészítést részben megcsinálom:D
Azaz kimosom, kivasalom és különböző helyekre teszem azt ami dolgozós, ami otthoni, ami inkább elmenős. Így is keveri időnként:DDDD
Kaját nem vagyok hajlandó szedni senkinek. A gyereknek se. Szedjen mindenki azt, amit akar. Nehogy már hallgassam, hogy túl sűrű, túl kevés a tészta, túl sok a szaft, stb.:DDD
Én is mindig megkérdezem, de a válasz az, hogy neki mindegy, amit szeretnél.
Próbálok természetesen úgy főzni, amit mind a ketten szeretünk.
Atyaég... mármint ez az ételt szedni a férfiaknak/ fiúknak. Eszembe sem jutna (nyilván a kisgyerek más).
De már egy kiskamasz is tudja miből mennyit szeretne enni.
Nálunk a férjem találja ki a kaját én megfőzöm, ha van időm és kedvem:DDDD Ha férfikaja (lecső, brassói, gulyás), akkor ő főzi:DDD
Én szuperül elélek vajas kenyérrel és paradicsommal is, ha neki az nem jó, akkor találja ki mit enne és emberi időbe akarja, hogy főzzek. Én is dolgozok, így hét közben nincs nagy kedvem főzöcskézni.
Tudom, undok vagyok, de ez van:D
Épp a hétvégén csodálkoztak százezredszer a nő rokonaim, mert mindenki szedett a férjének, barátjának, fiának, stb. kaját és szóltak, hogy én is szedjek a férjemnek, én meg mondtam, hogy elég nagy fiú, meg tudja oldani egyedül is:DDD
Nekem nem fajsúlyos dolog az evés, nálunk legtöbbször a férjem főz. Ő mindig pontosan tudja mit akar enni, nála ez központi kérdés.
A gyerek is nagyevő, húsrajongó, saláták, tészták nem jönnek be neki, teljesen az apja ízlése.
Nálunk én vagyok az, aki néha húzza a száját, hogy már megint "kemény" kaját kell enni. De amit főznek azt kapom.
Perszeeee, sőt összállítok négy menüsort egy hétre előre, és majd választ ;)
De hogy komoly is legyek, nem, mert eléggé egy az ízlésünk, a legtöbbször előre bepácolok egy csomó húst, nyáron szinte csak azokat, különféle salátákkal, vagy gyümölcsöt. Rendelést viszont előre felveszek :), ha valaki
úúúúúúúgy enne..... ;)
További ajánlott fórumok:
- Összeköltözzünk a kommunikációs problémák ellenére?
- A volt férjem nem hajlandó kommunikálni velem a közös gyerekünket illetően
- Párkapcsolatban élők - kommunikáció a partnerrel
- A nők nagyon igyekeznek rövidre fogni a nekik nem tetsző férfiakkal a kommunikációt?
- Miért nem tudnak kommunikálni a férfiak manapság?
- Te a mindennapi kommunikációd során használsz rövidített szavakat beszédben és írásban? Mi a véleményed erről?