Költői kérdés - válasz nélkül (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Költői kérdés - válasz nélkül
Sziasztok Drágáim!:)
Örömmel tapasztalom,hogy mennyien reagáltok szerény fejem apró gondolat-morzsáira..:)))
Elég érdekes téma alakult ki,és örülök,mert hasonlóak a nézeteink!
Puszi Nektek!
demoon, én úgy vettem észre, hogy ha meghal valaki, akkor jön is valaki... :)
és így picit pozitívabb is. az érem másik oldala. más nézőpont,de én így tudom ezt a mondást. elmegy valaki, h átadja a helyét valaki újnak.
és ha ezt veszem, akkor nekünk az idén kettő babának kell helyet teremtenem...
múlt évben elveszítettem a kisfiamat és a férjem az édesapját... és nem kérdem, miért mi.
mert ha nem mi, akkor ki?
én hiszem, TUDOM, h mennyi mindent kaptunk tőlük, illetve rajtuk keresztül az élettől. igen, tapasztalást is, amitől mindannyian többek leszünk. azt nem mondom, h jobbak, mert azt ki tudja megítélni. de minden, ami az életben ér minket, hozzátesz a személyiségünkhöz, és minden ami hozzátesz, formál, az meghatározza a jövőnket is. a reacióiknat, a döntéseinket. és nem szabad, h a félelem vezessen minket. bármi történjék is...
igen, veszteség. iszonyú, leírhatatlan. de olyan energiákat tapasztaltam Bálint elvesztése után emberektől, ismeretlenektől, és olyan hihetetlen kapcsolatot kovácsolt közöttünk a férjemmel, h ... mindegy, nem számít. csak szerettem volna, ha tudjátok.
nem az számít, h miért mi.
hanem hogy mi mit tudunk belőle tanulni.
kegyetlenül hangzik. tény. és rendkívüli módon fájdalmas. de meg kell tanulnunk elfogadni az életet. és átadni magunkat a hullámainak. nehogy félreértsetek!!! egy pillanatig sem gondolom, h ez egyszerű, és senkinek sem szeretném leszólni/kicsinyíteni/vitatni a fájdalmát. van nekünk is elég.
de ha ellenkezünk, akkor is megtörténnek a dolgok. végülis nem is pont ezeket akartam írni, de most ez jött ki :)
ó mamám.. mennyire jókat írsz. menten könny szökik a szemembe (na jó.. ne essek túlzásba :P ) hogy hozzám ennyire hasonló ember egyáltalán létezik :))
én sem szeretem a "bernáthegyi" típusú lelkeket...
pedig pasiban gyakoribb. :) bár sok a megjátszós.. na azt észreveszem..
Akkor vigyázz rá de nagyon :)
Nem baj,én meg csípem az ilyen embereket!:)
Mindig szerettem a nagyszájú,szarkasztikus embereket(pasiban imádom,de csak 1 ilyet találtam!Imádnivalóóóó)
Osztom a véleményt!Engem sem ejtettek a fejemre!Sokszor átvertek korábban,de már a hangsúlyból le lehet vágni,hogy készül hülyének nézni!
Sajnos,vagy nem sajnos,nem maradnak meg az emberek mellettem!Aki meg marad,az meg így szeret ahogy,és amilyen vagyok!
Tudok én kedves is lenni,csak ne mézes mázaskodjanak,mert a nyáladzást nem tűröm! :S
Az én anyám szerint nálam cinikusabb, szkeptikusabb és szarkasztikusabb ember nincs (max dr House..) :)
De köszönöm így jó nekem. Kisebb eséllyel vágnak át mint régen..
Tudod mit? Ne is változz mert így vagy jó és pont.
Na ezaz!! én is ezt mondom!
milyen már ez hogy a TE döntésed de ha nem ezt választod a pokolra jutsz!!! stb..
ilyenkor annyit mondok hogy lehet hogy túlzsúfolt kissé de legalább lesz ott ismerős.. :)
Nem is szabad!
háhá,nekem is keresnem kéne a szavakat,ha a véleményemre kíváncsi valaki!Van mikor nem sikerül--akkor vagyok lehülyézve!
Rengeteg dolgokat én is szabadabban látok,mint más!Legyen az párkapcsolat,szex,barátságok,vagy bármi!
Anyám szerint hülyén látom a dolgokat,pedig nagyon nem!Csak kimondom az igazat,és nem tetszik neki!Ő meg azt szajkózza amit a pasijától hall!
Én sem engedek a 21 ből,ne aggódj!Dumálhatnak,érvelhetnek...felőlem!úgy sem változik semmi meg bennem!
Nekem is elég a magam terhe.. bár régen másét is cipeltem.. meg is lett az eredménye...
Én inkább nem osztom a nézeteimet mert abból botrány lenne :D
rendszerint van is.. kicsit másképp látom a dolgokat mint az átlag (tudatmódosítók nélkül rendszerint :) ) és ez sokaknak nem tetszik.. ami igazából nem érdekel mert én úgy hiszem és vallom a dolgot akkor nekem úgy is van.
Újabb nézeteket azonban szívesen hallgatok meg (akár vallásit is) bár véleményt nem változtat. de nyitott vagyok :)
ha olyanom van még a jehovát is meghallgatom aki megállít az utcán. aztán nyugtázom hogy jó ezt se frissítették azóta se úgyhogy nem kell :)
nekem is látszik!:DDD
nem baj,azért van az agyunk,hogy használjuk :))))
Én is "agylok" rendesen jó sokat.
Látszik már itt aHoxa oldalamon is:)))
Ez így van,mindenki a sajátja a legnehezebb!Én sem szeretném másét cipelni,bevallom őszintén!
Igen,mi egy csomót szoktunk a nővéremmel acsarkodni a költői kérdéseken!Mi is összeraktuk a képet nagyjából! :)
Gondoltam,amúgy sem vagyok vallásos!Főleg ha felébresztenek :))
Na majd ha egyszer belendül jobban a téma,megosztom az én,saját nézeteimet ezekről!Óhh vannak ám!Megy a kombinálás nálam is éjjel-nappal!Főleg éjjel!:S
Ja, és feltétlenül szeretneém jelezni, mennyire egyetértek a hit és vallás különválasztása ügyében. Mindig mondom: Nekem nem vallásom
van, hanem hitem. Hiszem, hogy menden nagyon rendben van, mégha nem is értek pillanatnyilag sok mindennel egyet.
A valódi tudás nem is az elmélet tudása. Csak és kizárólag, amit megtapasztaltam.
Ismerek ma élő, a mai napig analfabéta, de valami elbűvölően csodálatra méltó bölcsességekkel élő embert. Nem könyvekből, de még csak nem is szemináriumok megrögzött látogatójaként szerezte a "tudását", amivel leélte, és nem is rosszul, amár több, mint 86 évét.
tudom hogy nem egyedüli a problémám és sajnos nagyon nagyon sokunknak kell megküzdeni ezekkel a dolgokkal. Csak mindenkinek a maga keresztje a legnehezebb.
Sajnálom apukádat :( viszont meglehet hogy igazad van a "hely átadást" ileltően. ez érdekes téma viszont..
Nem hülyeség és még csak nem is néznénk annak! :)
ahogy Lhara írta a hit a fontos. és itt nem a vallási értelemben vett hitre gondolok.
hát szó mi szó gyakorlatiasan tanít.. nem csak elméletet...
mindenkinek megvan a maga démonja.. én az enyémnek eddig sikeresen ellenálltam.
Én is mindig ezzel vigasztalom magam :)
Kicsit könnyebb elviselni a hétköznapokat ezzel a mottóval :)
Nagyon sajnálom :((
Tudom,milyen érzés! :(
Erre is van példa:A nővérem,mikor terhes volt,akkor halt meg apu!Azért halt meg,mert átadta a "helyét" a kislánynak!
Megfigyeltem,hogy mikor valaki terhes a családban,meghal valaki!
Nem mondom,hogy ez minden halál eset miértje,de hiszek benne!Meg másban is,de inkább nem írom le,mert hülyének néztek! :)
Hát kedves, ebben a tantárgyban nagy a Te tanítómestered!
Akkor van mit átgondolnod, értelmezned, feldolgoznod. Nagyon nagy falat volt ez is nekem annak idején. Együttérzek Veled.
Ja,ja!
Tudod, elöl jön a lepényhal, aztán még sok másik és a remény hal meg utoljára :)))
Lehet,hogy értenéd ha jobban belemélyednél!Ha többet foglalkoznál vele!Én is csak így értettem meg!:)))
Figyi,csak 1 példa a millió esetemből!
Miért nekem jutott egy olyan "anya" aki soha nem akarta,hogy megszülessek,és nem szeret?
Azért,hogy jobb anyává válhassak!Hogy azt adjam majd a gyereke(I)mnek,amit én soha nem kaptam meg tőle!Tudok majd mihez viszonyítani,és arra törekedni,hogy NE legyek olyan mint ő!"Jó" példa volt nekem! :)))
hát köszi.. tapasztaltam eleget mégsem értek jó pár dolgot...
biztos oka volt hogy úgy történtek a dolgok ahogy.. ettől függetlenül válaszaim nem nagyon vannak..
További ajánlott fórumok:
- Első babájukat váró kismamák kérdései, válaszai, tanácsai
- A vetélésről - néhány kérdés és válasz
- Milyen kérdésre keresel választ keresztény témában?
- Lakberendező vagyok. Szívesen válaszolok bármilyen, a témával kapcsolatos kérdésre
- Mit tennél ha? Válaszolj az előzőre, kérdezz újra! Mit tennél ha! kérdéssel.
- Halk válasz egy fórum kérdésre