Köldöksérvem van és műteni kell, de a köldököm is el kell távolítani, hogy fog kinézni aztán a hasam? (tudásbázis)
Olvastam olyan műtétet mai a köldök megtartásával történik:A köldöksérv műtét - a köldök megtartásával
A köldökmegtartó műtét lényege, hogy a köldök körül, lehetőleg természetes redőben ejtett félkör alakú bőrmetszésből a sérvtömlőt szabaddá tesszük, majd eltávolítjuk. A sérvtartalmat a hasüregbe visszahelyezzük, majd a sérvkaput zárjuk. A bőrsebet plasztikai varratsorral egyesítjük. Ezzel a műtéti technikával az eredeti köldök megtartható, de tekintettel a műtéti terület szűk viszonyaira és arra, hogy a műtét során a hasüreg megnyílik, csak altatásban végezhető.
A műtét időtartama: 30-45 perc.
Budapesten csinálják.Kérdezd meg az orvosodat ilyen lehetőségről.Gyógyulj meg.
Nézz át a Hasplasztika fórumra, ott a képgalériába. A hasplasztikásoknak mind át van helyezve a köldökük.
Nagyon szépen gyógyul az a fajta heg
Ja, sajnálom a sérved:(
Anyukámnak is volt, de nem ilyen komoly...
Remélem hamar meggyógyulsz!
Én beírtam a google-ba, hogy köldök nélkül, átváltottam a képekre és kidobott párat.
Nem is tűnt olyan rossznak;)
További ajánlott fórumok:
- Mióma miatt a méhemet el kell távolitani tudtok valamit a műtétről?
- Pár nap múlva megyek anyajegy leszedésre, sebészi kimetszéssel távolítanak el.az arcomon van, a fülem és az állam között.Mennyire múlik el?
- Hamarosan árpát távolítanak el a szememről. Nagyon tartok a /rutin/műtéttől. Valójában mire számítsak?
- 2.5 éves fiamnak köldöksérve van, mire számítsak?
- Ha kétpetéjű ikerterhesség 13. hetében az egyik babát el kell távolítani, attól még a másik "megmenthető"?
- Köldöksérv miatt el kell távolítani a köldököm azaz mayo műtét. Hogy fog kinézni aztán a hasam? Mennyire fog fájni? Leírás és kép kellene.