Kókuszos csemege kocka recept
A Kókuszos csemege kocka hozzávalói:Hozzávalók
A tésztához:
30 dkg cukor
38 dkg liszt
5 dkg Rama
1,5 dl tej
2 egész tojás
3 evőkanál méz
1,5 csomag sütőpor
A mázhoz
30 dkg Rama
38 dkg porcukor
8 dkg fekete kakaópor
10 evőkanál tej, vagy víz
1 evőkanál rumaroma
2-3 csomag kókuszreszelék, vagy 20 dkg darált dió
A Kókuszos csemege kocka elkészítési módja:
Elkészítés 1.30 dkg cukrot, 3 evőkanál mézet, 5 dkg Ramát, 2 egész tojást és 1,5 dl tejet alaposan kikeverünk. 2.Majd az előző masszához óvatosan hozzákeverjük a 1,5 csomag sütőporral elkevert 38 dkg lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elosztjuk és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. 3.A mázhoz felfőzünk 30 dkg Ramát 38 dkg porcukorral, 8 dkg kakaóval, 10 evőkanál tejjel, vagy vízzel és 1 evőkanál rumaromával. 4.A meleg mázba egyenként belemártogatjuk a kihűtött és felkockázott tésztát, majd kókuszreszelékben, vagy darált dióban megforgatjuk.
Tippek
Húsforgató csipesszel lehet a tésztát a legkönnyebben mártogatni. De ennek hiányában a villa is tökéletesen megfelel, csak így óvatosabban kell mártogatni, nehogy letörjön a tészta egy darabja.Kókuszreszelékbe szokták megforgatni, de nagyon finom és mutatós darált dióval is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. szept. 30. 06:07
A kókuszos csemege kocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.