Kókuszba bundázott csirkeszárnyak zöldséges mártogatóssal recept
A Kókuszba bundázott csirkeszárnyak zöldséges mártogatóssal hozzávalói:Csirkeszárny:
8 nagyobb csirkeszárny;
só;
őrölt bors;
12 dkg liszt;
3 tojás;
20 dkg kókuszreszelék;
4 dl olaj a sütéshez.
Zöldséges mártogató:
4 paradicsom;
1 kis fej lila hagyma;
2 ecetes paprika;
só;
őrölt bors;
1 csokor petrezselyem;
0,7 dl fehér borecet;
0,7 dl olívaolaj.
A Kókuszba bundázott csirkeszárnyak zöldséges mártogatóssal elkészítési módja:
A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, felvert tojásba, kókuszreszelékbe forgatjuk, és közepesen forró olajban pirosra sütjük. Lecsepegtetjük, és elkészítjük a mártogatóst. A kimagozott paradicsomokat, a lila hagymát apróra vágjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a vékonyra karikázott paprikát, összekeverjük, és sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, borecettel, olíva olajjal ízesítjük. Tálaláskor a mártogatóst tányérokra halmozzuk, majd melléfektetjük a kókuszos csirkeszárnyakat, és friss rozmaringgal díszítjük.
A sütésnél vigyázzunk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert a kókusz gyorsan megég, a hús belseje pedig nem sül át.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: zsu784, 2008. febr. 5. 10:58
A kókuszba bundázott csirkeszárnyak zöldséges mártogatóssal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.