Régi, kőből épült házakat hogyan lehet utólag szigetelni? (tudásbázis)
Megoldható,van aki ilyennel foglalkozik.Vizszintesen a falba fűrészelnek az alapnál,és van befúrásos módszer.
Biztos nem olcsó,de kivitelezhető.
Nem mindegy hogy hőszigetelésről vagy a vizesedett falak szigeteléséről van szó.
Az ár meg látatlanban.....nem ócsó,egyik sem.
Ezt a kőfalat sem értem...
Vagy vályogból vagy égetett téglából építkeznek felénk.
Kőházakat nem lehet szigetelni. Se a falakat, se lentről.
Nyáron jó hideg marad, viszont télen nem lehet kifűteni, a falak mindig húzni fognak.
Ha a '70-es években, vagy azok után épült, akkor az már szigetelve van, max. minőség-hiba miatt itt-ott már elkopott.
Régi vályog épületnél úgy csinálták, hogy először a falvastagság egyik felét vízszintben bevágták, a résbe benyomták a szigetelő anyagot. Majd a fal másik oldalán is bemetszés a falba, és oda is benyomatták a szigetelőt... és szépen körbementek vele minden falnál. De hogy anno ezért mennyit fizettünk, no meg régen volt.
Inkább árajánlatot kérnék különböző mesterektől, hiszen az épület nagysága sem mindegy.
További ajánlott fórumok:
- A '60-'70-es években az állami segítségből építették fel a családi házakat?
- Létezik olyan program, amivel meg tudom nézni az embereket, házakat felülnézetből? Olyan térkép féle?
- A szoba falát szigetelni szeretnénk, milyen vastagon érdemes?
- Tényleg nem lehet szigetelni?
- Tudtok segíteni abban, hogy állami támogatással szigetelni szeretnénk családi házunkat, de nem tudom hogyan kezdjek neki?
- Mi a különbség a kőzetgyapot és az ásványigyapot között? Padlást szeretnék szigetelni.