A szoba falát szigetelni szeretnénk, milyen vastagon érdemes? (beszélgetés)
számomra hihetetlennek tűnik, hogy a tojástartó felragasztása ennyire hatásos lenne.....
próbálta ezt már valaki?
Min. 10cm-es kell hivatalosan. 7,5cm a már emlitett vázrendszer + a két gipszkarton. Arra is figyelni kell, hogy a közé kerülő szálas szigetelés milyen, pl.: kellő stabilitása legyen, hogy ne tudjon roskadni. Ha egy kereskedésbe bemész konkrétan megmondják melyik a függőleges falhoz való hangszigetelés.
Érdemes körbenézni az árakat, mert nagyon nagy árkülönbségek vannak ugyanannál a terméknél!
Te úgy gondoltad, hogy ezt borítás nélkül hagyni?
Az valóban szép. :)
Egyszerű a képlet, bár kb. 5-10 cm-es tér áldozatával fog járni. De valamit, valamiért.
A szomszéddal közös falra egy rácsszerkezet (fa lécezés) kerül, a köztes rés kitöltendő szálas anyaggal, majd gipszkarton burkolat zárja a rést. Minél vastagabb a szigetelés, annál hatékonyabb.
A tojástartó felragasztásával is lehet kísérletezni. Persze nem 6-os, vagy 10-es, hanem a 30-as tálcával. Ez semmibe nem kerül, mert a zöldségesektől ingyen beszerezhető tízesével.
Ha működik és elég hatásos, akkor csupán le kell fedni és kész az olcsó hangszigetelés. (Ha valaki elég ügyes, fedés nélkül is esztétikusra képes ezt a felületet kialakítani.)
Mi ne halljuk a szomszédot. A szomszéd hangosan beszél, a csapot ha megengedi halljuk, egyszóval minden.
Ui.: DE az is igaz, hogy jó lenne, ha mitőlünk sem menne át hang hozzá.
:)) az milyen szééééép! :)))
amúgy én is a parafát hallottam,hogy jó lehet erre.
A hungarocell nem hangszigetelő anyag.
Annál még az is sokkal jobb, ha tojástartókkal borítod be a falat.
Erre nem jó a hungarocell?
Pedig én is tervezem ezt, mert a szomszéd kibírhatatlan, pedig vastagabb a fal. Én azt hittem, hogy oda is jó a hungarocell és háló, majd rá vakolat.
A hangszigetelés egy speciális feladat.
Ez teljesen más, mint a hőszigetelés.
Anélkül, hogy belemerülnénk a különböző szigetelés-fajták rejtelmeibe, annyit elárulok, hogy a hangszigeteléshez vagy legendő tömegű anyag kell, vagy akusztikailag méretezett/kiválasztott rendszer.
Egészen más, ha a cél az, hogy mi ne halljuk a szomszédot, vagy az, hogy ők ne halljanak minket.
Más a lépéshang és más a hangforrásból (beszéd, ének, TV, rádió) származó hang.
Szóval mi is konkrétan a feladat?
Sziasztok! Segítséget kérnék!
A szomszédommal van
egy közös fal, amit le szeretnék szigetelni, mert minden áthalatszik. Milyen vastagságú legyen s milyen fajták vannak? A válaszfal 10-es.
További ajánlott fórumok:
- Babát szeretnénk 2011-re
- Az egyik szoba elég sötét, de mindenképpen narancssárgára szeretnénk festeni, nem tudjuk eldönteni, milyen árnyalat lenne jó?
- Kislány szobát szeretnénk festeni: a narancssárga és a rózsaszín szerintetek összeillik?
- Tudtok segíteni abban, hogy állami támogatással szigetelni szeretnénk családi házunkat, de nem tudom hogyan kezdjek neki?
- Ketté szeretnénk választani egy középen ablakos, és középen parapetes konvektoros szobát. Mi a menete a dolognak? Egyáltalán lehetséges?
- Ház mellé szeretnénk építeni egy kisebb szobát, erre építési engedély szükséges vagy csak bejelentési kötelezettségünk van?