Parasztleány vagyok, évtizedek óta figyelem a vetéseket, de ilyen kukorica még nem volt ez alatt az idő alatt. Volt csenevész, volt pöndörödő levelű, de júliusban sárga még sosem volt. Most az. Nem lesz kukoricatermés.
Évek óta erdőjáró vagyok, de ilyen száraz erdőt én még nem láttam. Egész télen járható volt, nem volt tavaszi sár, nem kellett várni, hogy felszáradjon. Már hetek óta hullanak a levelek, mintha ősz lenne, rengeteg a kiszáradt fa. Nincsenek források, szárazak a patakok. Nincs rendjén!
Nézd meg az Időkép heti, de inkább havi előjelzését. A napi értékre kattintva megmutatja, hogy az utóbbi 100 évben melyik évben volt az adott napon a legmelegebb. Az eredmény, hogy bizony folyamatosan voltak mindég is nagyon, ennél is melegebb napok.
Emlékezz vissza, kongatták itt már a harangot, hogy elsivatagosodik a Kiskunság, kiszárad a Balaton, néhány éve olyan alacsony volt a Duna vízszintje, hogy Érdnél több száz éves uszályt találtak stb, stb.
Máskor az volt a "baj", hogy túl sok víz.
Valami mindég van, nyugi, nincs még vége a világnak.
Egyenlőre szerintem a körülöttünk zajló háborús helyzet félelmetesebb.
a pszichológiában már létezik ilyen kifejezés, hogy klímaszorongás.
Ti nem aggódtok amikor látjátok a híreket a nagy szárazságokról, folyók tavak eltűnéséről, hogy nincs termés, hogy Olasz vagy Franciaországban már vannak települések, ahol a víz sincs vagy már korlátozzák. Mi lesz 2-3-10 év múlva velünk és a gyerekeinkkel?