Kitapintható a méhszájseb? (tudásbázis)
A méhnyakrákos megbetegedések 90+%-át a HPV okozza.
Volt méhszájsebem, aztán a Covid alatt elhanyagoltam a nőgyógyászhoz járást - amikor megint mentem, készültem a lecseszésre és a rossz hírekre, de a méhszájsebemnek se híre, se hamva. Azóta sem.
Szóval no para, csak járj szűrésre. Kérj HPV szűrést is legközelebb.
Miért gondolja itt a többség, hogy az önvizsgálatot végző mosatlan kézzel percenként nyúlkálgat fel? Az önvizsgálat igenis hasznos, alapos kézmosás után persze. Ha valakit a férje "dolgoz meg", az sem éppen higiénikus. Nem hiszem, hogy minden szex előtt lefertőtleníti a péniszét. De a hüvely természetes flórája éppen ezért savas kémhatású, hogy a baktériumokat elpusztítsa.
Időnként én is ellenőrzöm magam, általában egy-két alkalommal havonta (tehát nem félpercenként), de én a természetes fogamzásgátlás és termékenységtudat módszer használata miatt teszek így. Mielőtt bármit csinálnék, nagyon alaposan kezet mosok és a körmömet is megtisztítom.
Amúgy én is tapasztaltam kis dudort a méjszájamnál, de én arra gondoltam, hogy esetleg a szüléskor keletkezett egy heg vagy polip. A nőgyógyászom a legutóbbi vizsgálatkor nem mondott semmit. A rákszűrés eredménye is jó lett.
Évekig volt méhszáj sebem. A szűrés elengedhetetlen,vigyázni kell. Az utóbbi 6 évben teljesen eltűnt, az eredményeim jók lettek. A tampont iktattam ki az életemből.
Soha nem jutott eszembe vizsgálni magam, fogalmam sincs, tapintható e.
Nem tudom, nem tapogattam sosem a méhszájamat.
Ha gyakran tapogatod, bármilyen cart bevihetsz és tényleg fertőződhetsz, ami aztán sebet is okozhat, ami nem egyenesen arányos a rákkal is.
Furcsa számomra az orvos reakciója is, normális orvos nem mond ilyet, szerintem a félelemkeltés volt a célja, amivel többször visszatud hívni, több pénzt tud a zsebedből kiszedni.
Sziasztok, mar 10 eve tapasztalok a mehszajon mintha egy kis holyagocskat/pattanast, de soha senki nemszolt rola.
Tegnap voltam citologian, magan orvoshoz eloszor, es azt kerdezte, h a seb miatt akarom ezt a fizetett kivizsgalast? En csak neztem, de a sokktol elfelejtettem megkerdezni, h arra a kis mini dudorra gondol e, vagy masra. 🤦🏻♀️ Es elegge aggaszt, mert ugye rokton a mehnyakrak jon ki, ha sebrol olvasok.
Koszonom szepen!
További ajánlott fórumok:
- Mik a méhszájseb tünetei és mitől alakul ki?
- A méhszájsebnek milyen tünetei vannak? Aki már meggyógyult, az is írjon!
- Férjem most ment az ügyeletre fáj a hasa jobb oldalán egy ponton és meg is van kicsit dagadva kitapinthatóan!Mi lehet ez?
- A combomban már kb. 2 éve van kitapintható kis "csomó", van valakinek hasonló?
- Mivel jár a méhszájseb fagyasztása?
- Császár után 3 héttel a seb fölött kitapintható dudor van, mitől?