Kislányom tanul járni. Milyen cipőt tudtok ajánlani, ami "fogja a bokáját"? (beszélgetős fórum)
Szia :)
Tapasztalat:
Siestat használtunk 8 hónapos kortól 2 éves korig, de közel sem hozta az ígért eredményt...Kislányomnak kicsit befelé áll a bokája, de nem orvosi eset.
Váltottunk Szamos szupináltra...az ár kb ugyan az, a hatás szemmel látható :)
Remélem segítettem.
Igen,mondtad:"ha épp nem veszik vissza, akkor "olcsóbb", ám de ablakon kidobott pénz volt!"
De amúgy nem értem,h miért támadsz,csak beírtam a linket,h aki akarja,megnézze.Ennyi...Nem bántottam meg senkit,nem támadtam senkire.
Sziasztok.
Mi nagyon szerettük a Szamos cipőket!
Azok sem olcsók,de kapható harántemelős és supinált változatban is.
És az sem mellékes,hogy nagyon könnyűek!Mert ugye a kis lábacskát ne húzza már a cipő.
Példának okáért az Asso nagyon felkapott márka,de ortopédus véleményét olvastam,hogy eszméletlen súlya van a gyerek izomzatához képest!
Én nem vennék neki olyan kemény talpú cipőt.
Én a liliputi pont hu -ról rendelnék neki bőrtalpú cipőt.:-)
Siestát biztos nem vennék. Nem is vettem. Iszonyúan kemény a talpa és nem mellékesen olyan drága, mintha jó lenne. :-)
Járástanuláshoz, bentre (és nyáron kintre is) csúszásgátlós zokni vagy Pediped, kintre Falcon.
:) Nekem is ez az elvem! Cipő csakis jó minőségű és új lehet a gyerek lábán! :) Nekem is 3 gyerkőc van, abból kettő befelé forduló lábfejjel született, kevés volt nekik a hely a pocakban. Míg a most 14 évesnek anno pár hetes korában lábfejtől combig begipszelték a lábát (3 napig bírtuk nézni, utána egyszerűen levágtuk róla a grillcsirke ollóval :
P), a picikének az első ortopédiai kontrollon felírtak egy gyógycipőcskét, ami gyönyörűen rendbe hozta a lábát a szorgalmas viseléstől. Mire járni tanult, már nem volt gondunk a csámpás lábicára! :)
Köszi csajok.
A Siesta lenne eddig a befutó. De még nem tuti.. kislányom lábfeje elég nagy, nem minden cipő fajta ment eddig rá a lábára...
3 gyerek anyukájaként bizton ajánlom ortopédus kolléga tanácsára a Siesta mellett a "Salus" cipőket, ilyen kicsi korban szerintem ez a legjobb. Nem sok helyen kaphatő, de a weboldalukon megtalálható a forgalmazó boltok cime. Ára kb fele a Siestáénak.
A Salus cipők supináló sarokkal vannak ellátva, ez azt jelenti, hogy a belső ive a saroknak magasabb, mint a külső. (ez nem belső hosszanti boltozatemelő betét)
Mi a legkisebbnek 6.éve használjuk ezt,
a két nagyobb gyerekünk 8 és 10 évesek pedig általában Siestát hordanak. Hát, nem olcsó mulatság a jó cipő, az biztos. De ruhafélét amit kapunk rokonoktól, örömmel fogadjuk. De a mi elvünk szerint a lábbeli fontos, hogy jó legyen .
Beelőztél! :)))
Ez teljesen igaz, de azért kintre kell valami a csöpp lábra! :))
További ajánlott fórumok:
- Egy hete szobatiszta a kislányom, de attól félek, fájdalmai vannak, amiatt, hogy visszatartja. Tudtok tanácsot adni?
- SOS! Kislányom 2 héten belül már másodszor tart "anyatejes diétát". Tudtok vmi természetes étvágyjavítót 10 hónapos csecsemőnek?
- Mit tudtok ajánlani, hogy két fiam után végre kislányom legyen?Mit tegyünk?
- Ördög lesz a kislányom farsangon, szeretnék hozzá klassz verset. Tudtok ilyet?
- Kislányom kinézett egy frizurát, de nem tudom, mi a neve, hogy kell csinálni. Tudtok segíteni?
- Nyíregyházán keresek jó ortopéd orvost kislányomnak (csak magánorvos érdekel), tudtok ajánlani?