Kisgyermekes anyukák súlyfelesleggel-nem vagytok ettől depisek? (beszélgetés)
Sziasztok!
én a terhesség előtt is túlsúlyos voltam, és most pont annyi vagyok mint elötte:)) A babával is csak 2,5 kg-ot híztam összesen, persze vszínüleg az akkori túlsúlyomból ment le/alakult át, és most ismét a kezdősúlyon vagyok. nem szoptattam,6hós a kisfiam, mégsincs semmi időm, férjem külföldön, így 2esben babócával! Azért nem zavar annyira a túlsúly, mert elötte sem voltam vékony!!! sőt soha:))))
Sziasztok!
az én kis Bencém 11 hónapos lesz nemsokára. Én 6 hete kezdtem megszabadulni attól a felesleges tízestől. :o(( A vacsit kihagyom, vagy ha nagyon éhes vagyok, akkor update 1-es valamit keresek. Miután lefektettem a lurkót este, Réka tornázok 20 percet. Nagyon nehezen indult be a fogyás, de most -2nél tartok! :o)És még reggel este szoptatok.
Nekem 10 kiló maradt a szülés után, és csak 4 hónappal utána kezdtem meg a leadását, amikor már nem szoptattam. És igen, depis voltam, nem is a kilóim miatt, hanem hogy egyetlen ruhám se jön rám, és ettől nagyon nagynak éreztem magam. Mozogni nekem se volt időm, így maradt az a megoldás, hogy este 6 után nincs kaja, csak egy narancs meg egy alma. Így havonta lement 3 kiló. Legközelebbi terhességnél megpróbálok kevesebbet hízni, de úgyse fog menni, és megint depis leszek:))))
Szerintem se kéne ezen agyalnod, még nagyon pici a babád, és még most úgyis mindenki őt nézi:)))
Most olvastam, csak 1,5hónapos a baba... ne viccelj most ne a súlyfelesleggel törődj; lemegy az, pláne ha még szoptatsz addig ne nagyon kezdj tornában, fogyókúrába, nem tesz jót sem neked, sem a babának, főleg ha kevés a tejed. A sztárokat meg nem kell majmolni, neked az a dolguk, hogy celebek... nem hiszem, hogy a háztartás, anyatejes etetésen fájna a fejük.
Amúgy nálam a súlyfelesleg tejjé alakult és a kilók a szoptatással és persze a gyermek körüli teendőkkel fél év alatt leolvadtak.
No para!
Dehogyis nem. Baba előtt csodálatos "gazella-alkatom" volt, csak a Jóisten két nagy feszes cicit is rám akasztott, viszont sajnos a kötőszöveteim szilárdságáról nem gondoskodott annyira. Terhesség előtt, alatt imádtam ha fotóznak, ha megmutathatom magam; most inkább én fotózom a gyerkőcöt; és mindig arra jutok, hogy azért megérte.
Igazából nekem súlyfeleslegem nem maradt, persze már nem 60cm a derekam és 90 a csípőm; de engem inkább a striák és a fiatalos feszes bőr "elvesztése" keserít el
Remélem sikerül találnod valami jó megoldást...
Amúgy a "most szültetek"-et arra értettem, hogy két néhány hónapos baba anyukája szólalat meg.
Tudom,de nem szándékosan eszek ilyen keveset.Valahogy így jön ki..vagy simán elfelejtem,ha meg eszembe jut épp nem alkalmas a kicsi miatt mert teljesen mást csinálunk/otthon sem vagyunk :S
Reggel eszek egy fél kenyérnyi mennyiséget,délben ha van időm egy kis adag főtt ételt,este meg megint valami apróságot.
Tésztát ritkán,teljes kiőrlésűt.Nyírfacukrot használunk,rizs,krupmli helyett zöldségköretet.
Mindent "szinte" olajmentesen sütünk actifry-ban...
Milyen dvd-t érdemes beszerezni?
Nekem a terhesség miatt nem nőtt a súlyom,9 kg-ot híztam össz,ami már akkor nem volt meg,amikor kiengedtek a kórházból.Azt kellene leadni,ami már korábban is rajtam volt :S
Sziasztok! Csatlakozom, 22 kilót híztam 55 voltam, ez most nekem nagyon furcsa, tegnap bementem a DM-be majdnem megsültem, de nem vetkőztem le mert iszonyúan kövér lettem (68). Fogyózni nem merek a tej miatt, hogy legyen. Együtt érzek veletek, én még soha nem voltam kövér, nem tudtam milyen rossz az, mindig csak vigasztaltam másokat, most a férjem teszi ugyanezt, de ettől nem lettem vékonyabb.
Kitartás mindenkinek!
Depis vagyok a 10-12 kg feleslegemmel. Viszont tudom, kevesebbet nem ehetek, ha mozogni akarok menni, akkor az itthoni munkát kéne lerakni, de akkor meg a számlákat nem tudnánk fizetni.
Ördögi kör, de el kell fogadni magunkat.
(Ja, fürdőruha idén már 3 éve, hogy nem lesz rajtam, még a kertben sem.)
Én is így vagyok az első után visszamentem az eredeti súlyra aztán a másodikkal már nem ment le és a harmadik,negyediknél tetőzött.
De amúgy amit leírtál egy az egyben rám is illik:-((
Nekem másfél hónapos a pici. És de! Depis vagyok. Semmi időm és energiám mellette még arra gondolni, hogy mozogjak...Nagyon hasfájós a drágám szó szerint minden percemet leköti. A lisztmentes stb..kaja meg nem működik ,mert tejet, meg csomó zöldséget nem ehetek. Ha még a kenyeret is elhagyom szó szerint fénnyel kellene táplálkoznom.
Sokan azt mondják a baba hordozása(horozókendő, mei tai) sokat segít(ene). Mondjuk..Horodozom így is eleget:-)
Sziasztok! En a lassan masfel eves fiammal vagyok itthon es nem is volt semmi gond amig szopiztunk. De decemberben abbahagytuk es azota eszre se vettem es feljott 5 kg. Na most 2 hete figyeltem fel ra es raszantam magam a fogyokurara. Az eves az en bajom, de megprobalok 6 utan nem enni es 2 hete elkezdtem tornazni is. Ez minden remenysegem mert nagyon szeretnem ledobni ezt az 5 kg.
Nekem ezek tetszettek meg es ezt ajanlotta is valaki, ha van kedvetek probaljatok ki. En akkor szoktam tornazni amikor a fiam alszik, persze a fozes mellett.
Ne a magamutogató celeb legyen a mérvadó!!
Köszönőviszonyban nincsenek a valósággal!
ennyi simán le fog menni
nem hiszem, hgy az önsanyargatás (számomra az a fogyókúra) megfelelő módszer a gondolat elterelésére.
sajnálom ami történt :-(
Azzal azért vigyázz, h ha túl keveset eszel, raktározni fog a szervezeted és jön a jojo. 1200 kcal-nál kevesebbet ne egyél. Miket szoktál enni? Egyébként nekem is a terhesség előtti plussz súly a probléma. :(
Mozgás: otthon dvd-re?
Nekem is a babakocsival való sétálás az egyetlen mozgásforma..
14 hónapos a fiam,és bizony lenne mit leadni.Ma póló + dzsekiben mentem ki,majd meg főttem.Le akartam venni a kabátkát,de lenéztem a pocakomra és inkább összehúztam mégis a zipzárt :S
A mostaninál kevesebbet már képtelenség ennem,nem eszünk egészségtelen dolgokat,édeség nincs is itthon.
Valahogy mozogni kellene,de nem igazán tudom mit és mikor.
Ez az 5-8 kg már régebb óta rajtam van most hogy itthon vagyok gondoltam leadom valahogy.
Én is folyamatosan depis vagyok attól hogy jön a nyár mi ugyan nem megyünk sehova de önmagamért szeretném. Kell vmi kapaszkodó-a fogyókúra pont jó erre- hogy 1 kicsit lekössem a gondolataimat is. Öt hónapos terhes voltam mikor anyu váratalnul meghalt, egyre nehezebb ezt is elviselni de ez más fórum lenne...
További ajánlott fórumok:
- Pécsi anyukák ha vagytok...babával
- Óbudai Anyukák hol vagytok? :)
- Békéscsabai kisgyermekes anyukák
- Inzulinrezisztenciás, pcos kismamák, vagy már anyukák, ti mennyire vagytok/voltatok rosszul a várandóság alatt?
- Kispesti kisgyermekes/várandós anyukák
- Mennyi az átlagos mennyiségű ruha egy óvodáskorú gyermeknek? Kisgyermekes anyukák?