30 km-es zóna. Lassan megyek oldalt, kisgyermekes anyukák... (beszélgetés)
Igen, így van. Sőt, ez az én anyukámba annyira beleivódott, hogy amikor már felnőttként hazautaztam, és kettesben mentünk be a városba sétálni, és elmerültünk egy beszélgetésben, akkor a zebránál automatikusan nyúlt a kezem után... 🥰 Mondta, hogy tudja, hogy felnőtt vagyok, de ez mozdulat a részévé vált évtizedekkel ezelőtt ☺️ Én meg tudatosan, másokra is odafigyelve közlekedni tanultam meg a szüleim tanításainak köszönhetően, amiért hálás is vagyok.
Az elektromos rollert ne is mondd, Globus, a múltkor egy ilyen száguldozó pasasnak állt feljebb, amikor nem tetszett neki, hogy ott sétálok a keskeny járdán, ahol ő éppen élményrollerezni kívánt 😡 Holott ő is ugyanolyan gyalogossá válik, mint én, amint valaki lerúgja az elektromos paripájáról, ha már nem képes azt méltón használni 😉 (igen, ezt kommunikáltam is felé, mire megfenyegetett, hogy megvár és megver - kinevettem)
Pedig anyuka annak idején kézen fogva sétált az anyjával, az úttest szélén meg kellett állni, körülnézni. Legalabbis így emlékszem.
Mondjuk a nagy demokráciában mások is közlekednek összevissza, gondolok a gyorshajtókra, járdán bicikliző-rollerezőkre, lefűrészelt kipufogóra, indexet nem ismerőkre stb.
Zebra, megállok mert ugyan még a járdán, de két hölgy beszélget és tekintget ide-oda
Intek nekik hogy jöhetnek, ők is intenek hogy nem akarnak átmenni
Na az ilyeneket erőszakkal átkísérném a másik oldalra
Itt Újbudán (is) minden utca elején felszereltek egy kék alapú táblát, mely jelzi, hogy lakó-pihenő övezet...e tábla felett van egy (régi)30 -as tábla.
azt kevesen tudják, hogy itt nem 30, hanem 20 km a megengedett sebesség.
Igen, én is úgy látom, hogy a gyerekek fizikai biztonsága sokszor mintha a szerencsén / őrangyalon / mások figyelmén múlna.
De ott vannak azok a jelenetek is, amikor a szívem szakad meg, hogy hétvégén utaznak valahova vonaton / metrón /buszon a szülők a kisgyerekkel, a gyerkőc mesél nekik valamit / próbál kapcsolódni, és mindkét szülő szó és bármiféle kedvesség nélkül merül bele az okostelefonjába, mintha az lenne a világ legfontosabb dolga...
És akkor most ugranék egyet, mert nem csak a gyerekvállalásnál fordul elő, hogy nincs meg a szükséges felelősségvállalás, de ezt látom a házikedvencek esetében is, hogy többen azt gondolják, hogy ha egy állatot etetnek és állatorvoshoz visznek, akkor ők már jó gazdák - a felelős állattartásról pedig még hírből se hallottak. És nem, nem vonok párhuzamot a gyerekek és a háziállatok között - mielőtt valaki esetleg ezt magyarázná bele :D
Szóval igen, van baj. A felelősségvállalással, az egymás iránti tisztelettel, vagy akár az élet tiszteletével is. És mint mindig, a változás itt is az egyén szintjéről indulhat el.
Ez így igaz. Még az ősszel történt.
Szombaton a piac mellett, mindíg nagy a forgalom.
Nem látni be az utat.
Sok helyen takarják az autók a kilátást.
Anyuka megy át a gyerekkel.
Lehetett vagy 3 éves.
Nem ám hogy fogja a kezét, egyedül előre.
Hogy jön valami, kit érdekel.
Már majdnem átértek, mikor a kicsi gondolt egyet, és visszaszaladt.
Jó őrangyala volt, hogy éppen nem jött semmi.
Minek az ilyennek gyerek.
A lámpás kereszteződésben is megy az a gyerek , anyuka ballag utána.
Persze a telefon a kezébe.
És még sorolhatnám estig.
Nem.
Magasról tesznek rá.
Ha van járda, bármilyen is, akkor az úttest nem a gyalogosoké.
Játszótér..."anyuka" nyomkodja a telót a gyerek már a járda szélén. Nem is értem, hogy tudott eljönni a gyerek kb. 3 éves, hogy az anyja nem vette észre.
Nincs veszélyérzetük?! Miért nem figyelnek?! Felháborít.
Fel vagyok háborodva azon, amiket nap mint nap látok.
Egyszerűen nem èrtem.
Nem értem.
Minek neki gyerek.?
További ajánlott fórumok:
- Ha egy anyuka kisgyermekkel tér be a Nemzeti Dohányboltba, kiszolgálják?
- Új rendelet: kirúghatják a kisgyermekeseket és nyugdij előtt állókat
- Békéscsabai kisgyermekes anyukák
- Lassan de biztosan megyek előre
- Kispesti kisgyermekes/várandós anyukák
- Mennyi az átlagos mennyiségű ruha egy óvodáskorú gyermeknek? Kisgyermekes anyukák?