Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » 30 km-es zóna. Lassan megyek oldalt, kisgyermekes anyukák... fórum

30 km-es zóna. Lassan megyek oldalt, kisgyermekes anyukák... (beszélgetés)

19. Bársonytappancs (válaszként erre: 17. - Globus)
tegnap 13:51

Igen, így van. Sőt, ez az én anyukámba annyira beleivódott, hogy amikor már felnőttként hazautaztam, és kettesben mentünk be a városba sétálni, és elmerültünk egy beszélgetésben, akkor a zebránál automatikusan nyúlt a kezem után... 🥰 Mondta, hogy tudja, hogy felnőtt vagyok, de ez mozdulat a részévé vált évtizedekkel ezelőtt ☺️ Én meg tudatosan, másokra is odafigyelve közlekedni tanultam meg a szüleim tanításainak köszönhetően, amiért hálás is vagyok.

Az elektromos rollert ne is mondd, Globus, a múltkor egy ilyen száguldozó pasasnak állt feljebb, amikor nem tetszett neki, hogy ott sétálok a keskeny járdán, ahol ő éppen élményrollerezni kívánt 😡 Holott ő is ugyanolyan gyalogossá válik, mint én, amint valaki lerúgja az elektromos paripájáról, ha már nem képes azt méltón használni 😉 (igen, ezt kommunikáltam is felé, mire megfenyegetett, hogy megvár és megver - kinevettem)

18. Piroska52 (válaszként erre: 17. - Globus)
tegnap 12:53
Pont délelőtt dühöngtem ezen, mostanában nem ismerik az indexet?
17. globus (válaszként erre: 13. - Bársonytappancs)
tegnap 11:22

Pedig anyuka annak idején kézen fogva sétált az anyjával, az úttest szélén meg kellett állni, körülnézni. Legalabbis így emlékszem.

Mondjuk a nagy demokráciában mások is közlekednek összevissza, gondolok a gyorshajtókra, járdán bicikliző-rollerezőkre, lefűrészelt kipufogóra, indexet nem ismerőkre stb.

16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Semleges)
tegnap 11:09
Nem érdekelt mit akar mondani.Magamon kívül voltam az idegtol.Mondtam nem leszek gyilkos csak mert nem képes ellátni a dolgát. Nagyon dühös voltam , remegtem a felindultsagtol.
tegnapelőtt 18:52

Zebra, megállok mert ugyan még a járdán, de két hölgy beszélget és tekintget ide-oda

Intek nekik hogy jöhetnek, ők is intenek hogy nem akarnak átmenni

Na az ilyeneket erőszakkal átkísérném a másik oldalra

14. apeeng
tegnapelőtt 17:05

Itt Újbudán (is) minden utca elején felszereltek egy kék alapú táblát, mely jelzi, hogy lakó-pihenő övezet...e tábla felett van egy (régi)30 -as tábla.

azt kevesen tudják, hogy itt nem 30, hanem 20 km a megengedett sebesség.

13. Bársonytappancs (válaszként erre: 12. - Piroska52)
tegnapelőtt 12:49

Igen, én is úgy látom, hogy a gyerekek fizikai biztonsága sokszor mintha a szerencsén / őrangyalon / mások figyelmén múlna.

De ott vannak azok a jelenetek is, amikor a szívem szakad meg, hogy hétvégén utaznak valahova vonaton / metrón /buszon a szülők a kisgyerekkel, a gyerkőc mesél nekik valamit / próbál kapcsolódni, és mindkét szülő szó és bármiféle kedvesség nélkül merül bele az okostelefonjába, mintha az lenne a világ legfontosabb dolga...

És akkor most ugranék egyet, mert nem csak a gyerekvállalásnál fordul elő, hogy nincs meg a szükséges felelősségvállalás, de ezt látom a házikedvencek esetében is, hogy többen azt gondolják, hogy ha egy állatot etetnek és állatorvoshoz visznek, akkor ők már jó gazdák - a felelős állattartásról pedig még hírből se hallottak. És nem, nem vonok párhuzamot a gyerekek és a háziállatok között - mielőtt valaki esetleg ezt magyarázná bele :D

Szóval igen, van baj. A felelősségvállalással, az egymás iránti tisztelettel, vagy akár az élet tiszteletével is. És mint mindig, a változás itt is az egyén szintjéről indulhat el.

12. Piroska52 (válaszként erre: 10. - Bársonytappancs)
tegnapelőtt 11:54

Ez így igaz. Még az ősszel történt.

Szombaton a piac mellett, mindíg nagy a forgalom.

Nem látni be az utat.

Sok helyen takarják az autók a kilátást.

Anyuka megy át a gyerekkel.

Lehetett vagy 3 éves.

Nem ám hogy fogja a kezét, egyedül előre.

Hogy jön valami, kit érdekel.

Már majdnem átértek, mikor a kicsi gondolt egyet, és visszaszaladt.

Jó őrangyala volt, hogy éppen nem jött semmi.

Minek az ilyennek gyerek.

A lámpás kereszteződésben is megy az a gyerek , anyuka ballag utána.

Persze a telefon a kezébe.

És még sorolhatnám estig.

11. globus (válaszként erre: 6. - Semleges)
tegnapelőtt 10:35
Felfestett kerékpárúton sem lehet bátran biciklizni. Ott labdáznak, kutyát sétáltatnak, traccsolnak stb.
10. Bársonytappancs (válaszként erre: 3. - Piroska52)
tegnapelőtt 10:35
Azt gondolom, hogy nagyon furcsa, hogy ha örökbe szeretnél fogadni egy gyereket, akkor annak n+1 feltétele van, és szakemberek mérlegelik, hogy alkalmas vagy-e arra, hogy gyereket nevelj? Ám ha egészséges vagy, vagy ha úgy tetszik, természetes úton tudsz szaporodni, akkor senkit sem érdekel, hogy amúgy alkalmas vagy-e anyagilag (és itt most nem arra gondolok, hogy tejben-vajban kell füröszteni az utódot), mentálisan és lelkileg arra, hogy szülő legyél...? Érdekes világ ez.
9. asztanaviszta (válaszként erre: 5. - Fülemüledal)
tegnapelőtt 10:08

Nem.

Magasról tesznek rá.

Ha van járda, bármilyen is, akkor az úttest nem a gyalogosoké.

8. semleges (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 09:28
És mit mondott? Legalább elszégyellte magát?
tegnapelőtt 09:26
senki nem figyel semmire, csak arra a curva telefonra..
tegnapelőtt 09:15

Játszótér..."anyuka" nyomkodja a telót a gyerek már a járda szélén. Nem is értem, hogy tudott eljönni a gyerek kb. 3 éves, hogy az anyja nem vette észre.

Nincs veszélyérzetük?! Miért nem figyelnek?! Felháborít.

5. fülemüledal (válaszként erre: 4. - Asztanaviszta)
tegnapelőtt 08:58
Nem lehet, hogy olyan a járda, hogy használhatatlan? Sok helyen járok, ahol minden lépésemre figyelni kell, ki ne törjem a bokám. És járdának hívják...
tegnapelőtt 08:32
Az én "kedvencem": Kertváros, járda van, de anyuka az úttesten tologatja a babakocsit. Úgy, hogy a telefon a fülén.
tegnapelőtt 07:44

Fel vagyok háborodva azon, amiket nap mint nap látok.

Egyszerűen nem èrtem.

Nem értem.

Minek neki gyerek.?

tegnapelőtt 07:39
Nem semmi. Szomorú,hogy nem figyel sok anya a gyerekére.
tegnapelőtt 07:39
"30 km es zóna.Lassan megyek oldalt kisgyermekes anyukák beszélgetnek.Allul valami mozgás.Állóra fekezek,kis manó kis motoron a kocsi előtt.Fizikailag vagyok rosszul. Hányingerem van.Duda,anyuci felkapja fejét. Elmagyarazom a gyereke halott ha30jövök."

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.