Kisfiamnak berepedt a szája sarka, mitol van? (tudásbázis)
nekem is szokott ilyen lenni, általában nem rendesen elmosogatott pohár v. egyéb után. Nagyon tud fájni, nyilván valami fertőzés féle.
Nekem a Glygoseptes ecsetelés vált be.
De gondolom, nem az izomlazítós, hanem a herpeszes richtofit...csak a berepedés nem feltétlenül herpesz...
Jó lehet még a bepanthen vagy a neogranormon is...
Nehogy a gyereknek Pimafucorttal kend a száját!:-(
Szteroidos kenőcs, nem véletlenül adják receptre. Hivatalosan orvos is csak akkor adhatná, ha előtte kenetet venne a szájból és tenyésztést csináltatna, de nekik ez a legkényelmesebb és legolcsóbb...az se biztos, hogy gomba!
Nekem is szokott lenni ilyen, és nem csak mikor beteg vagyok(és akkor se mindig), hanem mikor más után vagy máshol eszem-iszom, de akkor se törvényszerű...
Leggyakrabban magától elmúlik, de én vastagon be szoktam kenni ajakbalzsammal, ez megakadályozza a kiszáradását és újbóli kirepedését. Strepsils is segíthet, a Betadin is jó, csak nem kéne lenyalnia.
Ugyanez az effektus előfordulhat ujjaknál is, mármint, hogy pl. a kislábbujj töve bereped.
Orvosnak legjobb megmutatni ezeket, de ha nem akarod, akkor gyógyszerész is adhat tanácsot.
:)))
Tanultam gépelni, de ez csak egy kattintás volt, mert a neten találtam meg a gyógyszerismertetőt, szóval csak idemásoltam.:)))
Én nekem általában Ősszel és télen reped ki...
A Pimafucor nagyon jó rá 2-3 nap és elmúlik.(én rendszeresen használom)
DE hallottam olyat is hogy ha valaki beteg lesz akkor is kirepedhet a szája...Viszont ezzel nagyon kell vigyázni mert nekem volt olyan hogy kirepedt ,nem foglalkoztam vele és egyik napról a másikra totál vörös volt az arcom...És kis hólyagocskák jelentek meg rajta...:(
jesszus volt kedved ennyit írogatni,de egy biztos:
te tanultál gépelést,ugye?
Megtaláltam a gyógyszerismertetőt:
Összetétel:
Hatóanyag:
hidrokortizon, mikronizált 10,0 mg,
natamicin 10,0 mg,
neomicin 3500 NE (nemzetközi egység) 1 g krémben.
Egyéb összetevők:
propil-parahidroxibenzoát, metil-parahidroxibenzoát, vízmentes trinátrium-citrát, makrogol-sztearát 100, szorbitán-sztearát, cetil-észter viasz, "Emulgade F special", decil-oleát, tisztított víz.
A gyógyszer leírása:
A gyógyszer világos, könnyen kenhető és vízzel lemosható krém. A belső oldalán védőlakkal bevont alumínium tubusba töltött Pimafucort krém 15 g tömegű. A tubus egy Pimafucort krém feliratú, fehér/szürke/sárga színű dobozban található.
A gyógyszer bőrgyógyászati kombinált készítmény (gombaellenes, antibiotikus és kortikoszteroid).
1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ ÉS HOGYAN FEJTI KI HATÁSÁT A PIMAFUCORT KRÉM?
Jellemző tulajdonságok
A készítmény három aktív hatóanyagot tartalmaz:
- hidrokortizon, gyulladásgátló és viszketést gátló tulajdonsággal;
- neomicin, amely több baktériummal szemben aktív;
- natamicin, amely aktív a gombával, különösen az élesztőgombákkal szemben.
A készítmény olyan esetekben alkalmazható, amikor másodlagos bakteriális vagy gombafertőzésre kell gyanakodni, kortikoszteroid-érzékeny bőrbetegségek esetében.
A Pimafucort krém heveny, vagy kevésbé heves lefolyású bőrbetegségek, a hajas fejbőrt és szőrös bőrfelületet érintő vagy a bőr hajlataiban megjelenő bőrpanaszok kezelésére javasolt.
2. TUDNIVALÓK A PIMAFUCORT KRÉM ALKALMAZÁSA ELŐTT
A készítményt olyan bőrelváltozások kezelésére szánták, amelyek másodlagosan baktériumokkal vagy gombákkal fertőződtek. A Pimafucort krémmel történő kezelés rendszeres orvosi felügyeletet igényel, amelynek során ellenőrizhető a bőrrendellenesség gyógyulása.
Ne alkalmazza a Pimafucort krémet:
- Ha túlérzékeny (allergiás) a hidrokortizonra, neomicinre vagy a készítmény bármely egyéb összetevőjére. (Natamicinnel szembeni allergiát idáig még nem tapasztaltak.)
- Vírusok vagy paraziták által okozott bőrgyulladások kezelésére.
- Nem szabad továbbá sebekre, fekélyekre felvinni, valamint kortikoszteroid által előidézett bőrpanaszok (pl.: száj körüli bőrgyulladás, stria vagy a felhám elvékonyodása) kezelésére használni. A készítmény nem alkalmazható közönséges akne vagy rosacea (arc bőrének gyulladásos bővérűsége), a bőrerek törékenysége illetve bizonyos fiatalkori bőrbetegség (juvenilis plantaris dermatosis) kezelésére.
- Neomicinnek vagy egyéb aminoglikozid antibiotikumnak ellenálló baktérium által fertőzött bőrön.
- A készítmény nem vihető bele olyan fülbe, ahol a dobhártya átfúródott, és nem vihető fel nyálkahártyákra, valamint a szem környékére sem, hogy elkerüljük annak esetleges kötőhártyára kerülését.
A Pimafucort krém fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:
A készítmény hosszan tartó, nagy felületen, és/vagy gyermekeken való alkalmazásánál, záró kötés használatánál fokozott elővigyázatosság szükséges.(lásd 4. Lehetséges mellékhatások pontot)
Terhesség, szoptatás
Terhesség és szoptatás alatt a készítmény orvosi felügyelet alatt használható.
A készítményt szükség esetén terhes és szoptató nők is alkalmazhatják. A készítmény hosszan tartó alkalmazását szoptató nők mellén kerülni kell.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre
Nincs hatással az említett képességekre.
3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A PIMAFUCORT KRÉMET?
A Pimafucort krémet mindig kezelő orvosa utasításainak megfelelően használja. Általában kis mennyiséget kell felvinni a sérült területre, naponta 2-4 alkalommal. A kezelés időtartama a legtöbb esetben kevesebb mint 14 nap.
Ha az előírtnál több Pimafucort krémet alkalmazott:
Hosszan tartó alkalmazásból eredő általános nemkívánatos hatások - különösen nagy felületeken, fedő kötés alkalmazásakor vagy gyermekeknél - elméletileg lehetségesek, de ilyen eseteket ezzel a készítménnyel kapcsolatban még nem írtak le. Az ilyen általános hatások közé tartozik az ödéma, a szomjúság és gyakori vizeletürítés, fáradtság, kimerültség, és étvágycsökkenés.
Ha a Pimafucort krémetegy gyermek véletlenül lenyeli, orvoshoz kell fordulni.
Előfordul-e a Pimafucort krémmel együtt alkalmazott más gyógyszerrel kölcsönhatás?
Jelenleg nem ismert olyan gyógyszerkölcsönhatás, mely a Pimafucort krémnél előfordulna, ezért más gyógyszerekkel egyidejűleg is alkalmazható.
4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
A készítmény általában jól tolerált, azonban nem kívánt hatásokkal számolni kell.
A kezelés kezdetén enyhe súlyosbodás előfordulhat. Ez nem teszi szükségessé a kezelés leállítását.
Általában a mellékhatások kialakulásának kockázata növekszik a kezelés időtartamával, zárókötés alkalmazásával, arcon, bőrhajlatokban, nemi szervek tájékán vagy hajas fejbőrön történő használattal. A készítmény hosszan tartó vagy nagy mennyiségű gyógyszerrel történő használata eredményeként az alábbi hatások merülhetnek fel:
a bőr elvékonyodása, körülírt bőrvérzés, hajszálértágulat, stria (csíkok), acne rosacea, a bőr elszíntelenedése, szőrzettúltengés, szájkörüli bőrgyulladás.
Hidrokortizonra vagy neomicinre való túlzott érzékenység is kialakulhat.
A hosszan tartó kezelés szemen zöldhályogot vagy szürkehályogot okozhat.
Átfúródott dobhártyájú fülben való alkalmazás fülkárosodásokat okozhat.
Ha az itt felsorolt nemkívánatos hatásokon kívül egyéb szokatlan tünetet észlel, ne használja tovább a krémet és értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.
5. TÁROLÁS
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Legfeljebb 25 °C tárolandó.
A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.
:))
NEm tudom, hogy gombás fertőzés-e, csak azért gondolom, mert a betegtájékoztatóból erre emlékszem.
hát ez érdekes.gombás fertozés?
hát már mindenhol ott vannak nemcsak a tányéromban?
A párom sem fogzik már rég.:) Az orvos azt nem mondta, hogy mitől van, de az előbb írt szer egy nap alatt helyrehozza neki.
Ha a kisfiadnál nem is, nálad talán szintén beválna.
A kislányomnak még nem volt, viszont a páromnak rendszeresen előfordul. A bőrgyógyász Pimafucort nevő krémet írt fel neki. A leírásban főleg gombás típusú fertőzésekre ajánlják.
Vényköteles és nem tudom, hogy kisbabáknak lehet-e adni.
Szia!
Az én kisfiamnak is volt kisebb korában,szerintem a fogzástól lehetett!A dokinéni is ezt mondta!Én betadinnal kenegettem neki!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mit adjak az 1 éves kisfiamnak anyatej helyett: tápszert vagy tehéntejet?
- Hová tudok fordulni, hogy a kisfiamnak ne kelljen ismét első osztályban maradnia?
- 11 hónapos sokat betegeskedő kisfiamnak szeretnék valami immunerősítő vitamint, tudnátok segíteni?
- Segítsetek! Hogyan segíthetnék a kisfiamnak megszokni az ovit?!
- 5 éves kisfiamnak ki akarják venni az orrmanduláját.Ha van tapasztalatotok kérlek segítsetek.Picit izgulok, hogy jól döntünk e, ha engedjük!
- Piros a szám két sarka, berepedt és ég is. Mi ez?