Kisfiam nem iszik tejet (beszélgetés)
nem hiszem örökölte-csak kicsit elkapattad:).
az enyém joghurtot túrót csak későn kapott 8-9 hósan és rudit csak 2 évesen addig mindent natúr gyümölccsel keverve-így nem lett válogatós.
Sziasztok!
Az én kisfiam lassan 18 hónapos,de a tejet semmiképpen nem issza meg..nem erőltetem,végülis én sem és a párom sem itta meg kicsinek,én is csak jóval később.Lehet,hogy örökölte,azért nem?Picinek megevett mindent,bár ó csak 3 hónapig szopizott,7 hónapos koráig itta meg a tápszert,de 5 hónaposan már evett joghurtot,krémtúrót,de kb.1 éves kora óta már semmi tejeset nem hajlandó,csak turó-rudit..
bőven...
a tejben már úgysincs semmi ami hasznos lenne:(
Köszönöm szépen mindenkinek a véleményt és a hozzászólást!
Abban maradok,hogy egyenlőre marad a tejtermék,kicsit később meg megpróbálom újra megkóstoltatni vele.
persze lehet kóstoltatni-máshogy nem is szereti meg.
én is adtam neki egyéves kora után-de inkább csak úgy hogy ételbe előfordult-palacsinta,főzelék,puding.de inkább babatej-sok vas vitamin probiotikum van benne ami a zacskós dobozos tejbe nincs.
Bizony az kincs...
Az enyém most beteg, sajna nem hajlandó enni, csak szopizni...
Ha nem szereti nem erőszakolhatom bele.:)) Így marad a sok tejtermék,amiket szerencsére szeret.:))
Meg még azért nagyon keveset szopizik is,remélem még legalább a télen nem hagyja abba.Egy pár korty anyatej is ér valamit...
Nekem a gyerekorvos mondta,hogy 1 évesen elkezdhetjük a tejet kóstoltatni.
Sajnos az orvosok sincsenek egy véleményen.A miénk azt mondja hogy nincs értelme a babatejnek,csak pénzlehúzás.Más orvos meg javasolja.Én meg nézek hülyén hogy akkor most mit csináljak...
az enyémnek se ízlett elsőre a tej.én pici cukrot és kevés vizet tettem hozzá-de az enyém a babatejet elsőre megitta.
ha szereti a túrót joghurtot sajtot akkor nem annyira gond hogy nem iszik tejet.próbálj ki valami tejes gyümölcsös turmixot-banánnal mondjuk.
Szerencsére nincs baj a tejes dolgokkal eddig.
Igazából most kezdtem el bevezetni az étrendjébe a tejet.Már kapott tejbegrízt is,azt szerette és nem lett tőle baja.De a tej nem tetszik Neki.:)
Én is kínáltam cukrosan, kakaósan, karamellásan, kiköpte ahogy azt kell... Amikor látja hogy én iszok, akkor kér, megkóstolja és szépen ott is hagy.
Nem tudsz mit csinálni vele. Néha megkínálod, és az is lehet hogy sose fogja meginni.
Adj helyette más tejterméket. Joghurtot, túrót, sajtot...
Így van. Ha nem issza, akkor nem issza. Gondolom tejterméket kap. Akkor meg miért aggódsz? Az én fiam a színtejet egyáltalán nem is tudja meginni, mert allergiát vált ki nála. Már 3 éves lesz pár hét múlva. Kutya baja sincs, egészséges mint a makk!
Annyi idősen mint most a tiéd, még tejterméket sem fogyaszthatott, csupán annyi volt a dolgunk, hogy vegyes étkezés mellett, kalcium pótló szert kellett neki adni, Ca-kid a neve.
Semmiképp sem akarom erőltetni.
Azért is próbáltam meg egy picit ízesíteni,mert az anyatej azért édeskés,hátha úgy jobban ízlik Neki,de nem sajnos.Vagy nem sajnos,mert cukrosat nem szeretnék adni Neki.
Már elmúlt egy éves,azt mondta a gyerekorvosunk,hogy lehet vele próbálkozni.
Jóformán már mindent eszik,ami egy egyéves gyereknek való.
Az enyém se issza, pedig 16 hónapos. Neki meg csak cici kell. :S
Úgy látszik a fiad nem igényli a tejet, meg eleve más az íze is mint az anyatejnek, próbálgasd, igyál előtte te is, hátha a tiedből kér pár kortyot.
esetleg ha hozzá jutsz ilyen junior gyermekitalhoz, pl. termékminta formájában próbáld ki. Az enyém azt se itta meg, nagyon mű íze van.
Ne erőltesd, ha nem kell, hát nem kell.
Szerintem próbáld meg a főzelékébe belecsempészni, én azt csináltam annak idején a nagyobbik lányomnál és akkor nem volt gond.
Ha nem is itta meg de legalább megette főzelékben.
További ajánlott fórumok:
- Másfél éves kisfiam nem issza meg a tejet, kakaót.Hogyan szoktathatnám rá?
- Kisfiam 9 hónapos lesz 1 hét múlva, mikortól adhatok neki tejet tápszer helyett?
- Milyen következménye lehet ha a 1, 5 éves kisfiam egyáltalán nem iszik tejet?
- Segítsetek!15 hónapos kisfiam második antibiotikumát kapja és három napja nem hajlandó semmit meg enni csak a tejet issza meg illetve a teát
- 3 éves kisfiamnak 2,5 napja hasmenése van. Diétázik, iszik rendesen, mit adjak neki ami végre megszünteti ezt?
- A kisfiam 17 hónapos, 5 napja nem szoptatom már. Mit adjak neki helyette? Tápszert már semmiképp, a tejet meg nem kéri egyenlőre.