Kísérők az életben. Kutyák, cicák, tekik és egyebek... (beszélgetés)
Tisztában vagyok vele, csak az elvesztésük fájdalmas, de mindezek ellenére biztos vagyok benne hogy mindig ha tehetem lesz kisállat nálam.
Nagyon sok örömöt szép emléket hagynak maguk után. Most rossz, de ez idővel csökkenni fog.
Ha valaki befogad az életébe egy háziállatot, akkor számolnia kell vele, hogy az előbb-utóbb kimúlik.
Ez az ára a házi kedvencekkel átélt örömöknek.
Nagyon sajnálom a szép cicádat.
Nekünk 1 macskánk van, de 5 év után nem is tudom, mi lenne velünk nélküle, szombat lévén ( itthon vagyunk ) most is ő a sztár.
Tegnapelőtt örökre elaludt a cicám 4 éves és 7 hónapos volt kereken, fajta cica révén veszélyeztetett körhöz tartozott abban a kategóriában. Sajnos a HCM egyfajta genetikailag örökölhető nem minden esetben diagnosztizálható betegség ami a cicák 10%-át érinti, de a nagytestű fajták esetében eléri a 40%-os arányt. :(
A betegségről nem is tudtam addig hogy létezik, először olyan 6-éve hallottam hogy egy cica összeesett és meghalt.
Az évek során több kisállat volt a társam hosszabb rövidebb ideig, fájdalmas az elvesztésük, ennek a fórumnak az a célja, hogy ki tudjuk írni elsősorban bánatunkat, de a velük kapcsolatos emlékeinket is.
Sirius volt a cicám neve egy igazi macinak nézett ki, nem volt neki nehéz, mert 10 kg fölött volt a súlya, de nem volt tûlsúlyos csak nagy testű. Szerencsésnek érzem magam és őt is, mert álmában ment el, amikor kerestem mert nem jött kíváncsiskodni mint ahogy szokott ahogy megjön a cicatápos csomag akkor megláttam azt hittem alszik ahogy lehajoltam és megsimogattam éreztem, hogy már hideg és merev, nem hűlt ki teljesen próbáltam masszírozni hátha beindul a keringés, de így utólag tudom hogy elkéstem.
Azóta utána olvastam mi okozhatja és még ha állatorvosi rendelőben lettünk volna akkor sem lehetett volna megmenteni. Hiányzik, az az öröm az ürömben hogy nem egyedüli volt, a többiek itt vannak mellettem, és vígaszt nyújtanak, aznap sokat sírtam szinte egész nap, de tegnap már kezdtek vigasztalni a többiek. Kellett nekem szerintem a többi cica ahhoz, hogy ne csak ő járjon az eszemben.
További ajánlott fórumok:
- Töltött káposzta ... és egyebek
- Amit megbántam az életben...
- Miért van az, hogy egyre több komolynak tűnő férfi a Hoxán sírja el bánatát, hogy az életben nem tud kapcsolatot létesíteni a női nemmel?
- Szerinted csak egyszer lehet valaki halálosan szerelmes, csak egy embere van mindenkinek az életben?
- Mit tennél, ha holnap reggel arra ébrednél, hogy egyedül te maradtál életben ezen a világon, az összes többi ember eltűnt?
- Miként lehet megtalálni az egyensúlyt a párkapcsolatban és az életben egyaránt?