Kis karácsony... ? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Kis karácsony... ?
Imádom, ha valaki képes elém vetíteni, mint egy kisfilmet, a mondanivalóját. Ez ad az olvasásnak varázslatot. Sajnálom a mai fiatalokat, akik a szinkron és a kész film világát kapják, mert teljesen elvész a fantáziaviláguk. Nincs szókincsük, hogy kifejezzék magukat. Nálad a hasonlatok használata, a mondat szerkezeti felépítése,a témaszerűség és nem a kicsapongó időben ide oda ugráló, nehezen követhetőség a jellemző.
Az eddig elolvasott cikkek között, ez az, amelynek én is első helyet adnék. Szívesen olvasnék, még tőled, csak nem vagyok megrögzött Hoxa olvasó és nem tudom, hogyan kell az eddigi cikkeidre rákeresni. Legyen nagyon szép, meghitt karácsonyod.
Sajnos én is jártam már igy, a Rossmanban, becsipogott az ajtó, tudtam nem loptam, mégis borzasztó szégyenérzetem támadt. Kétszer átvizsgáltak mindenemet,táskám,zsebem,amit csak lehet. Nem találtak semmit, nem is találhattak!
Elnézés,bocsánatkérés nem volt. Elkértem a vásárlók könyvét, kiírtam a mérgemet, a megaláztatásról a panaszomat,majd 3 hónap múlva a cég írta,hogy elnézést.
Nagyon szépen megfogalmazott írás, érződik a tisztelet a szeretet Rólad.
Gratulálok.
Gratulálok, szép cikk. Sajnos van is realitása...
Én már a szüleimet is féltem sokszor ettől a világtól. Csak hogy néhányat említsek még: a beteg emberekkel indulatosan beszélő piercinges nővérkéktől, buszon helyüket át nem adó viháncoló tizenévesektől, goromba ügintézőktől... Hová tűnt az idősek iránti tisztelet?
Köszöntök mindenkit, aki idelátogatott. :)
Megtörtént minden, amit leírtam. Az, hogy mit nevezünk alázásnak? Lehet egy pillantás, egy szó. Bevallom őszintén, én szégyelltem magam, amikor végignéztem. Bár spinelli nem érti, hogyan lehet így megalázni valakit, de lehet. Maga az, ahogy a pénztáros beszélt, a hanglejtése, a pillantása, pedig lehetett volna emberségesen is elintézni az egészet.
Nemcsak a boltban történtekre fekteti a hangsúlyt a cikkíró..hanem a nénire,a vele hasonló egykén,magányosan maradt emberkékre,akiknek e kis karácsonyukban nem a ronahás,az ajándékvásárlás a minden,hanem a szeretet megléte..és szegény néni,akinek már senkije sincs,csak az isten és annak a háza,és még annak kapui is zárva...
Szegény mamika!
Én sajnálom..
ui.nekem nagyon tetszik a cikk!:)
Minden jót mindenkinek!
Nem tudom, hogy valós e a történet,d e nagyon szép.
és én sem tudok elmenni szó nélkül az ilyen dolog mellett.
Ki kell állnunk értük, akik már nem tudják megvédeni magukat!
talán azért mert a cikk szerzője nem író ...
egyszerű ember aki leírja az érzéseit.
Nekem -sajnos- inkabb mesterkeltnek tunik, mintsem hangulatosnak.....
Talan nem vagyok ma eleg nyitott, marmint emocionalisan :D
Nagyon szép a cikk.Megható, megkönnyeztem.
Szomorú, hogy ma Magyarországon a becsületesen fizetni akaró embert alázzák meg azért ha az árut nem jól húzzák le.
hangulatos a stílusa, de ezt nem értem.
;)
Tenyleg unnepronto vagy, miert nem zokosz a tobbiekkel...?
:D
Nagyon szép,és érzelmes cikk.
sajnos igy karácsony táján,sok magányos néni van.
Gratuláloka cikkhez..
hát tényleg siralmas a mai magyar valóság.:S
szégyellhetnék magukat az emberek rendesen,ha lenne bennük még szikrányi érzelem.
szép cikk volt,könnyekig meghatódtam
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- 2010 karácsonyig - 15 kiló. Társakat keresek, együtt könnyebb:)
- NAGY FOGYÁS! 2011 karácsonyig lefogyunk!
- Van itt valaki aki itt lesz karácsonykor és szilveszterkor és a két ünnep között, akivel a magányosok beszélgethetnek?