De kis ari vagy. Nem, nem tudok róla. Azt gondoltam, csípőből tüzeled a választ. A görcsösségtől távol áll szerény érdeklődésem. Minden esetre téged ez jobban aggaszt. Sajnálom, hogy fáradtál helyettem, nem kellett volna.
Az a lényeg, hogy szerezhetsz tulajdonjogot találással, DE előtte mindent meg kell tenni azért, hogy az eredeti tulajdonos visszakaphassa. Ha ez nem vezet eredményre, akkor egy év után a tiéd lehet a talált dolog, feltéve, ha jelezted a találási jegyzőkönyvön, hogy igényt tartasz rá.
Pld. a helyi jegyző gondoskodik a dolog őrzéséről. De én úgy gondolom, hogy ez részletkérdés. Nem ez a találás útján történő tulajdonszerzés leglényegesebb része. Te meg kétszer is rákérdeztél, görcsösen belekapaszkodva ebbe a részletbe.
Félre értések elkerülése végett látszott rajta, hogy régóta ott volt már. Be nőtte az aljnövényzet és régi kopott bringa. Majd télen kicsit kipofozom, rendbe hozom. Én nem érzem ezt lopásnak.
Attól hogy te nem láttad még létezik,,és nem számítanak arra hogy a kicsit leharcolt de még használható bringát valaki bedobja a csomagtartóba,,vagy elgurul vele.
Még mindig azt kérdezem ki őrzi meg a biciklit 1 évig ha csak ez után lesz a megtalálóé amennyiben nem jelentkezik érte a tulaj. A rendőrégen van erre talált tárgyak osztálya vagy raktár?
Már találtam és adtam le személyi igazolványt (Erre - értelemszerűen - nem tarthattam igényt.) Az egyoldalas találási jegyzőkönyv kitöltése kábé két percig tartott.
És egy fél napot töltsön ott a jegyzőkönyv, adatok kitöltésével. Jó esetben. És addig, 1 évig hol a bicaj? Csak kérdezem. Vigye vissza az erdőbe, rendőrség megőrzi vagy őrzi megtaláló a sufniba?
A PTK szerint így még nem lehet a tiéd, így még nem szerzel rá tulajdonjogot. Illene bejelentened a rendőrségen és a jegyzőkönyvön jelezheted, hogy ha az eredeti tulajdonosa nem jelentkezik érte egy évig, akkor igényt tartasz rá.