Kineziológust, természetgyógyászt keresek Dél- Pest megyében, akinek van tapasztalata ADHD kezelésében. Tudtok segíteni? (tudásbázis)
Az én fiam 10 éves, és most "diagnoztizálták" az adhd-t. Még nagyon új az infó, így most még csak tapogatózom. Gyógyszert írtak fel neki, de félek tőle. Pajzsmirigy alulműködése is van, ma voltunk kontrollon, lehet hogy változtatni kell majd az adagon, így most időt nyerünk vele.
Nálunk a tanulással van a legnagyobb probléma, a hiperaktívitás kevésbé jellemző rá, de a tünetek nagy része illik a fiamra.
Örülnék neki ha fellendülne a fórum. A facebookos csoportra is rákeresek majd. ;)
Lehet,persze.
Én is azért léptem ki annak idején itt a csoportból,mert szinte csak én tartottam életben. Annak meg nem sok értelmét láttam :)
Azt hittem kicsit aktívabb lett:)
és ott meg gyógyszert adtak ? Kíváncsi vagyok mik az általad észlelt problémák a fiaddal. Először én is hiperaktivnak hittem aztán jobban utánanézve az figyelemzavar került szóba és most ez van bár ugye nincs hivatalos diagnózis.
A hiperaktiv gyerek mindig mozog de cél nélkül. A figyelemzavarosnál is ez is lehet(mint nálunk is )de a mozgás nem céltalan hanem ingert keres. Egyébként nálunk nem ül végig 45percet már a korából adódóan sem , de az ilyen gyerekek 2 személyes szituációkban ahol ő van középpontban ott tökéletesen teljesítenek:)
nála voltak hiányosságok a mozgásfejlődésben ? Vagy a vadaskertben mit mondtak ?hallottam már erről az alapítványról sokan viszik a gyereket ...
Ha az okosokon múlna, akkor nem!
Hordtam pszichológushoz,ami nem vezetett sehova. Onnan küldtek tovább egy foglalkoztatóba,ahol megint megakadtunk,mert szerintük nem hiperaktív a gyerek. Szépen végig ülte a 45 perces foglalkozást,ahol ő volt az egyetlen,akivel foglalkozott a fejlesztő. Tehát itt megint elakadtunk,mert mi tudtuk,hogy nincs rendben a gyerek. Onnan vittem tovább a Vadaskertbe.
Hát ez nagyon érdekes.. itt rögtön ez kerültszóba, mondjuk ő még kisebb jól fejleszthető, de emellett fejlesztőpedagógust is ajánlottak..
Nektek a gyógyszeren kívűl más tennivaló nem is lenne??
nekem erősen a lovaglást ajánlották ...
Hogy megy neki a suli ? Egész pontosan neki mi a baja figyzavar ?
hát lehet olcsóbb lenne nektek is otthon kérdezz rá esetleg.
Nem szed semmit , mi tavaly tavasszal jártunk egy korai fejlesztő alapítványnál ahol a tsmt-t ajánlották és neurológiára küldtek . Ott nem akadt semmi gond de nevelési tanácsadóhoz irányították. Mi szeptemberben kezdtük az Ovit , Szóval még kicsi és most kezdtük a gyermekpszicho féle köröket. Nekünk sokat segített a tsmt és hatásosabb heti 5ször mint 2szer az tuti! :) még ha nehéz is otthon , meg nem akarja stb. Nálunk is sokszor harc meg sírás árán megy de muszáj !
Gyógyszert nem akarok semmiképpen szedetni. inkább minden mást előbb kipróbálok! Sajnos nagyon kezelhetetlen lett az utóbbi pár hétben szörnyen agresszív lett nagyon nehéz vele de ez hullámzó.
Forgószék nekünk is a szomszédtól van és sok minden beszerezhető aukciós oldalakon olcsón használtan.
Mi most voltunk először, még csak a felmérés volt meg. 12-ére értékeli ki a fejlesztő. Heti 5x kellene menni, alkalmanként 3000. De ezt mi sem tudjuk vállalni. Marad a heti, kétheti 1x.
Nektek milyen fejlesztő eszközöket kellett beszerezni?
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Hogyan szüljünk? Természetes vagy császár?
- Ismertek kineziológust Győr-Sopron, illetve Vas megyében?
- Tudtok jó homeopátiás orvost ajánlani Bács-Kiskun v. Csongrád megyében, aki gyerekekkel foglalkozik? Tapasztalatok ételallergia kezelésében?
- Bács-Kiskun megyében tudtok jó kineziológust ajánlani?
- Ajánlanátok természetgyógyászt, vagy kineziológust Kecskeméten?