Kínai márványtojás recept



6 tojás / 12 fél/
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál só
3 evőkanál fekete tea
1 evőkanál ánizs kivonat
A Kínai márványtojás elkészítési módja:
Tegye a tojásokat hideg vízzel teli lábasba és tegye fel tüzhelyre. Miután a víz felforrt,vegye takarékra a lángot és főzze a tojásokat 10 percig. Vegye ki és hütse le a tojásokat,majd helyenként tördelje be a héjukat, de ne hámozza meg őket. Forraljon fel 4 csésze vizet,tegye hozzá az összetevőket és a tojásokat is. Főzze az egészet egy órán keresztül. Ezután hütse le. A tojásokat hagyja még a vízben és 1 éjszakára helyezze a lábast a hűtőbe.
Tálalás elött tisztítsa meg és vágja félbe a tojásokat.Remekül mutatnak majd az előételes tálcán.
Szénhidrát tartalom:5,2 g
Szénhidrát tartalom adagonként: 0,4 g
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: 2954d38182, 2010. okt. 5. 16:03
A kínai márványtojás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.