Ha a korona fémváza kilátszik a fedőréteg alól, azt lehet javítani? (tudásbázis)
Sziasztok.
Ma voltam a fogorvosnál. Nagyon rendes volt, mondta hogy a koronát már nem szedné le mert szépen illeszkedett, meg nem is tenne jót ha ujra lecsiszolná. Viszont ajánlott egy fogbevonatot amit 2-3 hónap múlva érdemes megcsináltatni. Természetesen ingyen elvégzi a kezelést és ez elfedi majd a feketlő fémet. Nagyon normális volt. Megis nyugodtam :)
Nagyon magas volt a korona és nem zárt rendesen az állkapcsom. Így a tetejéből kellett csiszolni. A rágófog közepén van egy fémes rész ami kilátszik mert annyira sokat kellett belőle levenni hogy lecsiszolta ott a kerámia réteget. (Olyan színű mint mikor amalgánnal tömnek)
Elvileg kicseréli vagy javítja. Vagyis ezt mondta az asszisztense akit felhívtam. De majd jövőhét szerdán meglátjuk mennyire hajlik rá :)
Majd írok hogy mi lett vele és garanciába javitotta e vagy sem.
A nevében is ott van, végleges. Az nem világos nekem hogy hol látszik ki, de mindegy is. Én csak olyanról hallottam hogy az ínynél látszik a fog egy mm.
Nincs az az orvos aki ezt elismeri hibájának.
Lelehet azt szedni,(újat csinálni) csak akkor ezt dobhatod ki.
Köszönöm a válaszokat! Közben felhívtam az egyik fogorvosi asszisztens bnőmet és mondta hogy nyugodjak meg, ki tudják javítani. Szerencsére a fogorvosom tényleg normális. Csak kellemetlen hogy a kontrollon mondom neki hogy kezdjen már vele valamit....
Dehát én is hülye voltam mert elsiettem, és nem néztem meg rendesen milyen lett.
Férjem foga ilyen maradt. Garanciában próbálgatták javítani, ragasztottak rá többször különböző anyagokat, néhány hétig-hónapig jó volt. Amíg le nem telt a garancia. Most is kilóg a fém, de olyan helyen van, ahol csak ő érzi, kívülálló nem láthatja.
Lehetett volna menni pereskedni, betegjogi képviselőhöz, mittudomén, de olyan mértékben szétcsiszolták a fogait, ezt egy másik ragasztott fogsorral se lehet már megcsinálni. Hordja így, aztán meglátjuk.
Sziasztok. Mai napon ragasztottak fel az 5-ös rágófogra koronát. (Fémvázasat)
De sajnos annyit kellett csiszolni hogy a fogam közepén kilátszik a fém. Ezt lehet valahogy korrigálni?
Nem tudtam már megkérdezni az orvost mert rohantam buszhoz!
További ajánlott fórumok:
- Rosszul lerakott járólapot ki lehet javítani?
- Ti hogyan próbáljátok a közérzeteteket javítani, saját tapasztalatokat írjátok meg!
- A szemüvegemről letört az egyik orrtartó:( ezt meg lehet javítani?
- Van ötleted? Hogyan lehetne javítani a hangszálaim állapotán?
- Elrontottam a bablevest, hogyan tudnék még javítani a helyzeten?
- Megrepedt acril kádat lehet valahogy házilag javítani?